Jaliens verlengt verblijf in Australië: Voel me gezegend
"Zijn ervaring en leiderschapskwaliteiten maken hem een extreem belangrijk onderdeel"

Jaliens verlengt verblijf in Australië: "Voel me gezegend"

14-03-2014 11:21

Kew Jaliens plakt nog zeker een jaar aan zijn verblijf bij het Australische Newcastle Jets vast. De 35-jarige verdediger heeft zijn verbintenis bij de huidige nummer zeven verlengd tot medio 2015.

"De Jets hebben mij de kans gegeven me weer te laten zien als voetballer en door te laten gaan met wat ik graag doe. Ik voel me daarom gezegend', aldus de verdediger op de clubsite. "Ik heb echt genoten van mijn eerste seizoen hier. Als team hebben we wel wat ups en downs gehad, maar ik denk dat iedereen nu weet wat van hem verwacht wordt."

Met de ervaring en leidinggevende kwaliteiten van Jaliens zit het in de defensie van de Jets wel goed. De club hield zes keer de nul en incasseerde op twee ploegen na de minste goals. Door een gebrek aan scorend vermogen staat Newcastle Jets slechts zevende van de tien deelnemers.

"We zijn extreem gelukkig met de bijdrage van Kew dit seizoen en we zijn opgetogen dat hij besloten heeft hier te blijven", sprak directeur Robbie Middleby zijn tevredenheid uit. "Zijn ervaring op het hoogste niveau bij clubs en de nationale ploeg en zijn leiderschapskwaliteiten maken hem een extreem belangrijk onderdeel van onze selectie."

Jaliens kwam in augustus 2013 transfervrij over van Wisla Kraków, waar hij drie seizoenen speelde. De voormalig international en speler van onder meer AZ stond bij Newcastle Jets achttien keer in de basis en scoorde tweemaal.