Excelsior laat zich verrassen, achtklapper voor FC Oss
FC Emmen voor schut gezet: 8-0

14-03-2014 22:31

Excelsior, de nummer vier van de ranglijst, liet zich in Kralingen beetnemen door middenmoter MVV: 0-1. De Belg Marco Ospitalieri scoorde na een kwartier. Door de nederlaag bleven de Rotterdammers op een punt van VVV staan.

FC Oss gaf het trouwe deel van de aanhang zowaar hoop op betere tijden met een overweldigende productiviteit. Bij rust stonden de Brabanders tegen FC Emmen al met 3-0 voor door doelpunten van Dennis Janssen, Jonathan Opoku en Lorenzo Piqué.

Coach Gert Aandewiel, die het aan het eind van het seizoen alweer voor gezien houdt in Oss, keek zowel verbaasd als bewonderend toe. In de tweede helft ging de aanvallende dadendrang gewoon door. Marko Maletic (foto, twee), opnieuw Janssen, Ryan Sanusi en Guyon Philips bepaalden de eindstand op 8-0.

De Graafschap won in Velsen met 2-0 van Telstar. Nathan Kabasele en Vincent Vermeij beslisten het duel in het eerste kwartier na rust. Helmond Sport en Fortuna Sittard sloten af op 1-1.