Van 't Schip tekent bij Man City: Maar ik volg Pellegrini niet op
"De bemoeienis van City betekent niet dat ik allemaal topspelers kan halen"

Van 't Schip tekent bij Man City: "Maar ik volg Pellegrini niet op"

20-03-2014 09:49

John van 't Schip heeft zijn verblijf bij Melbourne Heart met drie jaar verlengd, maar dat deed hij door een contract te sluiten met Manchester City. De Engelse topclub nam eerder dit jaar de aandelen van de Australische club over.

"Nee, het is niet de bedoeling dat ik op termijn Manuel Pellegrini bij City vervang", haalt Van 't Schip in gesprek met De Telegraaf de eerste 'twijfel' weg. "Maar we willen volgend seizoen met Melbourne Heart wel een rol van betekenis spelen in de kampioensrace."

"De bemoeienis van City betekent niet dat ik allemaal topspelers kan halen", vervolgt de oefenmeester. "In Australië heb je een salarisplafond. Eén speler mag meer verdienen. Dat is nu Orlando Engelaar, maar dat wordt waarschijnlijk iemand die door tussenkomst van City naar Melbourne komt. In april, na de competitie, ga ik twee weken rondkijken in Engeland bij City."

Onder leiding van Van 't Schip is Melbourne aan een uitstekende serie bezig. "Maar er is een wonder nodig om de play-offs te halen. We moeten de laatste vier duels tegen de top-vier winnen om zes punten achterstand goed te maken", aldus de coach van de eerdere hekkensluiter van Australië. Melbourne Heart staat nu één plekje hoger.