Advocaat: Ik ben zeer trots op mijn groep
AZ plaatst zich knap voor kwartfinale Europa League

Advocaat: "Ik ben zeer trots op mijn groep"

21-03-2014 00:03
27

AZ-trainer Dick Advocaat was donderdagavond in Moskou een gelukkig man. "Ik ben zeer trots op de groep. Voor AZ is dit een geweldige prestatie", zei de voetbalveteraan na de 0-0 tegen Anzji bij de NOS. Daarmee plaatste de Alkmaarse club, die vorige week met 1-0 won van de Russische hekkensluiter, zich voor de kwartfinales van de Europa League.

Advocaat moest door een schorsing de wedstrijd donderdag vanaf de tribune bekijken. "Het was heel moeilijk om het van de andere kant te zien. We hadden het eerder moeten afmaken. In de tweede helft hadden we de eerste tien minuten veel kansen en als je er daar één van maakt, is de wedstrijd normaal gesproken gespeeld. Nu was het tot het einde gevaarlijk."

Advocaat kwam in Moskou nog wel even terug op eerdere uitspraken dat hij zondag met een B-elftal zou gaan spelen tegen PEC Zwolle, om overbelasting van zijn basisteam tegen te gaan. "Ik probeer gewoon met een goed elftal te spelen tegen PEC. Die uitspraken waren een beetje gechargeerd. De jongens die fit zijn, zullen gewoon spelen."