Van Basten overweegt voorhoede te wijzigen: Die gedachte speelt wel

Van Basten overweegt voorhoede te wijzigen: "Die gedachte speelt wel"

21-03-2014 15:41
0

In de strijd om deelname aan de Europese play-offs kan sc Heerenveen zaterdagavond een grote stap zetten door laagvlieger NEC te verslaan. Trainer Marco van Basten moet in de achterhoede twee noodgedwongen wijzigingen doorvoeren en overweegt ook de voorhoede te veranderen.

Na de verloren uitwedstrijd bij Feyenoord (2-0) haalde Van Basten uit naar zijn driemansvoorhoede. Vrijdagmiddag wilde de oud-topspits niet zeggen of dat consequenties heeft ten opzichte van de komende thuiswedstrijd. "Die gedachte speelt wel door mijn hoofd", beaamde hij na de afsluitende training. "Maar mijn opstelling geef ik niet prijs, dat doe ik nooit."

Achterin zijn Chris Kum en Pele van Anholt niet inzetbaar wegens schorsingen. Mitchell Dijks (lies) en Ramon Zomer (knie) ontbreken eveneens, waardoor een terugkeer in de basisopstelling lonkt voor Kenneth Otigba. Jukka Raitala lijkt de meest logische kandidaat om de linksbackpositie te bezetten. Een prettige uitdaging voor de Fin, die dit seizoen nog geen minuut speelde in de hoofdmacht.

Van Basten wil ongeacht de invulling van het elftal een goede prestatie zien. NEC won dit seizoen pas één uitwedstrijd, maar is volgens de oud-bondscoach niet zo slecht als de ranglijst doet vermoeden. "Maar dat geldt voor meer clubs. Onder de topvijf zit een brede groep die aan elkaar gewaagd is en in dat rijtje horen wij ook thuis. Als alles klopt kunnen we goed voetballen, maar soms is het ook niets."

Voor Van Basten is het de eerste van de laatste zes competitieduels bij sc Heerenveen. Over eventuele interesse van FC Utrecht weet hij niets. "Het is ook niet juist en fair om daar over te praten. De competitie loopt nog volop en iedereen zit nog op zijn plek."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie