FC Volendam krijgt stevige boete na klap van fan aan MVV-speler
Ook MVV ontvangt schikkingsvoorstel voor ongeregeldheden rond bekerduel

FC Volendam krijgt stevige boete na klap van fan aan MVV-speler

26-03-2014 17:03

FC Volendam moet flink in de buidel tasten voor de klap die een doorgedraaide supporter op 21 februari uitdeelde aan een speler van MVV. Dat laat de aanklager betaald voetbal woensdag blijken.

De man klom in de slotfase van de wedstrijd tussen beide Jupiler League-clubs over de omheining van het veld en sloeg daar verdediger Sjoerd Winkens van de bezoekers uit Maastricht in het gezicht. De aanklager betaald voetbal heeft Volendam woensdag een schikkingsvoorstel gedaan van één thuiswedstrijd zonder publiek voorwaardelijk en een boete van tienduizend euro.

Na zijn vooronderzoek concludeert de aanklager dat FC Volendam niet genoeg heeft gedaan om te voorkomen dat supporters het veld kunnen betreden. De voorwaardelijke straf van een wedstrijd achter gesloten deuren heeft een proeftijd van twee jaar. Volendam heeft het voorstel inmiddels geaccepteerd. Ook MVV moet boeten. De club kreeg zelf een schikkingsvoorstel toegestuurd voor een incident rond het bekerduel met JVC Cuijk.

Tijdens de bekerwedstrijd ontstond er een opstootje tussen fans en toenmalig MVV-trainer Tini Ruijs. De aanklager oordeelt dat de club - ondanks de getroffen voorbereidingen - tekort is geschoten in de voorbereiding op de bekerwedstrijd. MVV kreeg een boete van 5000 euro opgelegd, waarvan 2500 euro voorwaardelijk met een proeftijd van één jaar.