Maitimo op archiefbeeld in actie tegen Chelsea

Rotterdammer Maitimo bezorgt Indonesië zege op Andorra
Eerste overwinning voor Indonesië op Europese bodem

Rotterdammer Maitimo bezorgt Indonesië zege op Andorra

27-03-2014 18:49

Raphael Maitimo werd dertig jaar geleden geboren in Rotterdam, maar speelt sinds enkele jaren zijn interlands voor Indonesië. De middenvelder was woensdag goed voor de winnende treffer in de oefenwedstrijd tegen Andorra (0-1).

"Het was een moeilijke wedstrijd, een slecht veld en veel wind. Voetballend was Andorra niet goed, maar fysiek wel erg sterk. Ze speelde erg agressief. Na vijftig minuten spelen passeerde ik mijn tegenstander die mij vervolgens onderuit haalde in het strafschopgebied. De toegekende penalty wist ik te verzilveren", aldus Maitimo tegenover VoetbalPrimeur.

Na de voorsprong kwam Indonesië zwaar onder druk te staan. "Ze hanteerden alleen maar de lange bal. Het was zogezegd veel schop en vliegwerk. Het was een goed resultaat voor Indonesië en natuurlijk ben ik ook blij met mijn doelpunt. Het is altijd lastig om tegen een stugge ploeg te spelen."

Maitimo (30) begon zijn loopbaan in de jeugdopleiding van Feyenoord. Vervolgens kwam hij uit voor FC Dordrecht, het Chinese BIT FC en in Indonesië voor Bali Devata. Momenteel speelt hij zijn wedstrijden voor Mitra Kukar. De voormalige jeugdinternational van Oranje kwam tot dusver tot 12 interlands voor Indonesië