Vlaamse regering schenkt zeven clubs geldbedrag voor stadions

Vlaamse regering schenkt zeven clubs geldbedrag voor stadions

04-04-2014 19:46
3

De Vlaamse regering heeft zeven clubs uit de hoogste divisie van de Belgische Jupiler Pro League een geldbedrag geschonken. In totaal gaat het om acht miljoen euro.

Het miljoenenbedrag is verstrekt voor de bouw of de renovatie van voetbalstadions. De Vlaamse sportminister Philippe Muyters wil op deze wijze de verouderde stadioninfrastructuur aanpakken, aangezien deze niet meer voldoet aan de UEFA-criteria. Dat is nodig om Europese wedstrijden te huisvesten.

AA Gent en Club Brugge hebben elk 2,5 miljoen euro ontvangen voor de financiering van hun nieuwe stadion. KV Mechelen en Zulte Waregem kunnen rekenen op elk 750.000 euro, waar OH Leuven en Oostende ruim zes ton opstrijken Racing Genk sluit de rij met 195.700 euro. Dat meldt Sporza vrijdag.

"Hierbij werd rekening gehouden met de omvang van hun dossier, hun rangschikking en de beschikbare middelen", luidde de toevoeging. De gepasseerde clubs komen ook nog in aanmerking voor een subsidie, mits een van de gelukkige clubs zich niet aan de gestelde voorwaarden houdt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast