NEC met defensief blok: Alles is erop gericht te overleven

NEC met defensief blok: "Alles is erop gericht te overleven"

Gepubliceerd: vrijdag 11 april 2014 om 12:01vr 11-04-2014 om 12:01

NEC-trainer Anton Janssen wil zondag tegen AZ een doelpunt voorkomen en treedt in Alkmaar met een defensieve ploeg aan. De degradatiekandidaat kreeg dit seizoen al 74 doelpunten om de oren. 

Voor NEC is het met nog drie wedstrijden te gaan vooral zaak om Roda JC onder zich te houden. Het gat met de Limburgers bedraagt slechts twee punten, het verschil met de veilige vijftiende plek is al zes punten. Om verdedigend beter voor de dag te komen zet Janssen Danzell Gravenberch en Victor Pálsson als blok op het middenveld neer.

Janssen moet door de schorsingen van middenvelder Ryan Koolwijk en verdediger Rens van Eijden schuiven in zijn elftal. Kevin Conboy zakt waarschijnlijk een linie terug. "Alles is erop gericht te overleven", zegt de coach tegen De Gelderlander. "We bereiden ons tot in detail voor op de wedstrijd."

Janssen zag tegenstander AZ donderdag nog spelen in Lissabon. De trainer ziet er niet direct een voordeel voor zijn team in. "Dat schema kent AZ al lang. Ze hebben dit seizoen een zeer druk programma", reageert hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws