Oud-Feyenoorder vergeet Ajax-uit niet: Wat deed ik in de Arena?

Oud-Feyenoorder vergeet Ajax-uit niet: "Wat deed ik in de Arena?"

Gepubliceerd: vrijdag 11 april 2014 om 19:46vr 11-04-2014 om 19:46

David Connolly produceerde in mei 2001 zijn hoogtepunt als speler van Feyenoord. In de uitwedstrijd bij Ajax (3-4) produceerde hij twee doelpunten en een assist. Dertien jaar later is de Ier actief voor Oxford United, dat op het allerlaagste profniveau van Engeland actief is.

"Ik heb op alle niveaus gevoetbald. Het was een prachtige carrière, die bijna afgelopen is. Ik ga nog steeds door, maar wie weet is volgend seizoen echt m'n laatste jaar", beaamde de 36-jarige aanvaller in gesprek met RTV Rijnmond. "Ik zit nu bij een club waar je je eigen tenue en schoenen wast. Het is anders, maar het houdt je met beide benen op de grond. Zo ben je ook begonnen, dus de cirkel is bijna rond."

Op twintigjarige leeftijd werd Connolly getipt bij Feyenoord. Aanvankelijk om bij Excelsior aan de slag te gaan, maar hij belandde direct in De Kuip. "Het niveau was waarschijnlijk te hoog voor mij. Dat is geen probleem als je dat zegt. Het was een leerproces, waar ik de rest van mijn carrière iets aan gehad heb."

In elk geval zal Connolly de wedstrijd tegen Ajax niet snel meer vergeten. "Ik kan me dat nog heel goed herinneren. Ik heb het geluk gehad dat ik zulke wedstrijden mocht spelen. Wat deed ik daar op die plek? Wat deed ik in de Amsterdam Arena? Het was een hele goede wedstrijd van mij en de ploeg was ook uitstekend."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws