Van Dijk komt na uitstekend debuutjaar direct in aanmerking voor Schotse ereprijs
Celtic-verdediger genomineerd voor titel 'Premier League-voetballer van het jaar'

Van Dijk komt na uitstekend debuutjaar direct in aanmerking voor Schotse ereprijs

17-04-2014 17:16
2

Virgil van Dijk zet mogelijk ook een persoonlijke kroon op zijn uitstekende debuutseizoen in bij Celtic. De Nederlandse verdediger is genomineerd voor de titel Premier League-speler van het jaar. Dat meldt de BBC donderdag.

In totaal nomineerde de Schotse voetbalbond vier spelers voor de prestigieuze prijs, waaronder een drietal van Celtic. Naast Van Dijk maken ook Fraser Forster en Kris Commons kans op de onderscheiding. Kilmarnock-aanvaller Kris Boyd completeert het rijtje. "Dit is de belangrijkste prijs voor spelers. Er is geen grotere eer in het voetbal dan verkozen te worden tot de beste speler van het land door je medeprofessionals", zegt Fraser Wishart, algemeen directeur van de bond.

Celtic-doelman Fraser Forster verbrak in het kampioensjaar van Celtic een Schots record door 1256 minuten geen tegentreffer te incasseren, terwijl middenvelder Commons dit seizoen liefst 23 keer het net vond in de Schotse Premier League. De van FC Groningen overgekomen Van Dijk maakt waar mogelijk nog meer indruk in het Schotse voetbal. De verdediger groeide in rap tempo uit tot één van de belangrijkste spelers in het elftal van trainer Neil Lennon.

Het goede spel van Van Dijk deed hem al na enkele maanden opvallen. Grote Engelse clubs als Manchester City en Manchester United namen Van Dijk in het vizier. De kans is groot dat Van Dijk komende zomer een stap hogerop maakt. Lennon liet zich onlangs ontvallen dat elke Celtic-speler zijn prijs heeft. Op 27 april wordt bekendgemaakt wie zich de beste voetballer van Schotland mag noemen.