Boer wil met negen vingers naar een topclub: Dat is mijn ambitie

Boer wil met negen vingers naar een topclub: "Dat is mijn ambitie"

Gepubliceerd: vrijdag 18 april 2014 om 09:59vr 18-04-2014 om 09:59

Diederik Boer staat als 33-jarige keeper van PEC Zwolle voor het hoogtepunt in zijn carrière. De ervaren sluitpost kan in de bekerfinale van zondag zijn eerste prijs winnen, maar misschien staat er ook wel meer op het spel.

Boer keept al zijn hele leven voor Zwolle, waar hij sinds 1995 onder contract staat. Na negentien jaar komt er wellicht een einde aan die periode, want de routinier is nog altijd ambitieus. "Ik wil het hoogst haalbare, maar daar komt een beetje geluk bij kijken", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Tot nu toe kwam er nog geen club voorbij waarvoor ik alles wil opgeven."

Een club uit de top-vier kan Boer wel uit zijn vertrouwde omgeving weglokken. "Ik heb één ambitie: het lijkt me mooi bij een topclub tweede keeper te zijn. Ik ben gewoon benieuwd naar dat niveau. Als Ajax, PSV, Feyenoord of Twente aan de deur klopt, wil ik dat eens meemaken", zegt de goalie, die 297 competitiewedstrijden achter zijn naam heeft staan. Zijn handicap lijkt die wens in elk geval niet tegen te houden.

Boer is de enige keeper in het betaald voetbal met negen vingers, maar niemand die het merkt. "Ik loop er ook niet mee te koop", zegt de doelman, die zijn pink kwijtraakte bij een ongeluk op het schoolplein. "Ik kan me voorstellen dat je zonder duim wel een probleem hebt, maar voor mij was er nooit een belemmering. Ik ben ook niet anders gaan keepen", aldus Boer in het AD.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws