Eredivisie volgt Bergkamp: Nee, ik ga niet zeggen welke clubs
FC Emmen-spits na dit seizoen transfervrij

Eredivisie volgt Bergkamp: "Nee, ik ga niet zeggen welke clubs"

22-04-2014 13:46
2

Roland Bergkamp staat naar eigen zeggen in de belangstelling van één of meerdere clubs uit de Eredivisie. De spits beleeft een prima seizoen bij FC Emmen, waar hij bezig is aan zijn eerste jaar.

Maandag maakte Bergkamp tegen Sparta Rotterdam (1-2 zege) zijn veertiende competitietreffer voor de Drentse club. Na afloop zei hij tegen RTV Drenthe dat hij gevolgd wordt door club(s) op het hoogste niveau. "Nee, ik ga niet zeggen welke clubs." 

De 23-jarige Bergkamp speelde met Excelsior en VVV-Venlo al twee seizoenen in de Eredivisie. Voor de Rotterdammers scoorde hij vijf keer, maar in Venlo bleef de teller op nul staan. Bij VVV kwam de aanvaller ook maar tien duels in actie, waarvan slechts drie vanaf de aftrap. Hij trok daarop naar Emmen en tekende er voor een seizoen.

FC Emmen bedong toen wel een eenzijdige optie op nog een jaar, maar die werd tot op heden niet gelicht. Bergkamp kreeg zelfs een ontslagbrief. "Dat stelde me wel teleur, want ik had wel verwacht dat ze de optie zouden gaan lichten. Maar goed, dat is de keuze van de club. Nu ze toch wel met me door willen, heb ik het recht om ook te wachten op andere clubs vind ik."