De Kuip gaat schade aan stadion en veld via KNVB verhalen op Ajax
Rotterdammers spiegelen kostenplaatje van 60.000 euro voor

De Kuip gaat schade aan stadion en veld via KNVB verhalen op Ajax

22-04-2014 14:24
6

Het bestuur van voetbalstadion de Kuip gaat de door Ajax-fans aangerichte vernielingen tijdens de bekerfinale in Rotterdam van afgelopen zondag via de KNVB verhalen op de club uit Amsterdam. Dat schrijft Feyenoord dinsdag op de officiële website.

Tijdens de finale in de strijd om de KNVB Beker tussen PEC Zwolle en Ajax (5-1) werd er aan de zijde waar de fans van de Amsterdamse club verbleven een ravage aan gericht. De vernielingen dragen een kostenplaatje van zo'n zestigduizend euro met zich mee. Een bedrag dat Feyenoord via de KNVB op Ajax wil verhalen. In de Kuip werden onder meer toiletten en wasbakken vernield, daarnaast kreeg de grasmat het flink te verduren door een regen aan vuurwerk.

"We gaan ervoor zorgen dat alle vernielingen voor de thuiswedstrijd van aanstaande zondag tegen Cambuur hersteld zijn en dat ook alle stickers en graffiti dan verwijderd zijn", zegt stadiondirecteur Jan van Merwijk op de officiële website van Feyenoord. De 'groenploeg' van Feyenoord is inmiddels begonnen met het herstellen van het veld. "Alleen de brandplekken op het kunstgras achter het doel zullen we niet voor zondag volledig kunnen herstellen, maar het belangrijkste is dat de grasmat zondag weer optimaal is."