Bij ons is alles gericht op een goed resultaat tegen Ajax
Amoah mag vertrekken, Cziommar kan rekenen op langer verblijf

"Bij ons is alles gericht op een goed resultaat tegen Ajax"

23-04-2014 15:45

Heracles Almelo-trainer Jan de Jonge laat alle perikelen rondom de openbare orde in het Polman Stadion aan zich voorbij gaan. Voor de keuzeheer telt tegen Ajax alleen het resultaat van zijn ploeg.

Dat alle aandacht zich deze week richt op de aanwezigheid van Ajax-fans en de mogelijke gevolgen daarvan, kan De Jonge begrijpen. "Maar ik heb maar één ding aan mijn hoofd: de prestatie van mijn ploeg", zegt hij tegenover TC/Tubantia. "We hebben nog een punt nodig om definitief veilig te zijn. Bij ons is alles gericht op een goed resultaat tegen Ajax."

In de wedstrijd tegen Ajax kan De Jonge niet beschikken over zes van zijn spelers. Thomas Bruns, Bryan Linssen, Ben Rienstra en Bart Schenkeveld zijn geschorst, terwijl Jeroen Veldmate en Oussama Tannane met blessures kampen. In de achterhoede lijkt De Jonge te gaan kiezen voor Milano Koenders en Jens Jurn Streutker, maar het is de vraag wie aanvaller Linssen vervangt. Matthew Amoah en Dragan Paljic, die dit seizoen nog geen minuut speelde, behoren tot de mogelijkheden.

Vertrek Amoah aanstaande, Cziommer mag blijven
Het is echter maar de vraag of De Jonge voor Amoah gaat kiezen, want de aanvaller kan uitkijken naar een nieuwe club. Voetbal International meldt dat de oud-spits van onder meer NAC Breda en sc Heerenveen na dit seizoen transfervrij mag vertrekken. Simon Cziommer daarentegen blijft waarschijnlijk langer in Almelo. De middenvelder speelde dit seizoen mee in 23 competitiewedstrijden. Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma gaat binnenkort om de tafel met de Duitser.