'Ajax luistert toch naar Eriksen en richt pijlen op Odense-aanvaller'
Falk (links) in de competitiewedstrijd tegen Aalborg

'Ajax luistert toch naar Eriksen en richt pijlen op Odense-aanvaller'

25-04-2014 10:23
0

Odense BK-aanvaller Rasmus Falk wordt door Deense media in verband gebracht met Ajax. De 22-jarige Falk is een goede vriend van oud-Ajacied Christian Eriksen.

 

Beide spelers kennen elkaar van Odense en jeugdclub Middelfart. Falk is al langere tijd een van de grote Odense-talenten. Ajax, dat komende zomer aanvallende versterking wil halen, zou zijn naam hebben omcirkeld. Het contract van Falk bij Odense loopt in de zomer van 2016 af, waardoor Ajax in de buidel zal moeten tasten.

Toen Falk vorig jaar voor het eerst werd opgeroepen voor de Deense nationale ploeg, was Eriksen daar misschien nog wel het meest blij mee. "Het is een droom die uitkomt. We hebben het er vaak over gehad en het is ongelofelijk vet. Ik herinner me wedstrijden bij Middelfart, waar wij samen speelden. Ik gaf de ballen aan, hij scoorde. We hoefden niet te verdedigen, dat deden anderen voor ons."

"Rasmus is makkelijk in de omgang. Hij lacht altijd en in feite is er niets vervelend aan hem. Ik heb geprobeerd om hem naar Ajax te krijgen. Misschien moet ik nu maar met Tottenham gaan praten", aldus Eriksen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s