'In deze fase van de competitie heb je twee soorten: winnaars en vluchters'
Tomasson belooft een ander elftal te zien als tegen FC Twente

'In deze fase van de competitie heb je twee soorten: winnaars en vluchters'

25-04-2014 16:09

Jon Dahl Tomasson staat met Roda JC Kerkrade opnieuw voor een cruciaal treffen in de strijd tegen degradatie. Zondag hopen de Limburgers belangrijke punten te pakken tegen FC Groningen.

Of Anouar Kali die wedstrijd kan meemaken, is nog maar de vraag. Vrijdag hervatte de middenvelder de individuele training, maar zaterdag sluit hij pas aan bij de afsluitende groepstraining. "Als hij geen terugslag krijgt, kan hij spelen", citeert dagblad De Limburger Tomasson. Voor Anco Jansen komt het duel met de Groningers sowieso te vroeg. Arnaud Sutchuin ontbreekt eveneens vanwege een blessure.

Tegen FC Groningen hoopt Tomasson dat zijn elftal niet opnieuw verzaakt, zoals twee weken geleden toen Roda JC door FC Twente werd weggespeeld. "Dat laten we niet weer gebeuren. De situatie waar Roda nu in zit, zegt niets over voetbal. Het gaat er alleen om waar je voor staat als mens. In deze fase heb je twee soorten: winnaars en vluchters", aldus de trainer tegenover het regionale dagblad.

Roda JC heeft nog twee wedstrijden om het gat van drie punten met NEC Nijmegen te dichten. In die twee duels spelen de Kerkradenaren nog tegen FC Groningen en Go Ahead Eagles, terwijl NEC het opneemt tegen hoogvliegers FC Twente en Ajax.