Oud-aanvoerder Utrecht als grof vuil behandeld: Ik ben vervloekt
"Ik weet wel dat het met politiek te maken heeft"

Oud-aanvoerder Utrecht als grof vuil behandeld: "Ik ben vervloekt"

26-04-2014 12:12

Michael Silberbauer zit in een lastig parket. De Deense middenvelder, die een aantal seizoenen de dienst uitmaakte op het middenveld van FC Utrecht, komt door een 'politiek spel' niet aan spelen toe bij het Zwitserse Young Boys.

Silberbauer is naar eigen zeggen het slachtoffer van een 'absurd spel'. Ook dit seizoen speelt hij zijn wedstrijden weer in het tweede elftal. "Er is de afgelopen tijd niet veel veranderd. Waarom? Ik zou het niet weten. Niemand vertelt me iets. Ik weet wel dat het met politiek te maken heeft", aldus Silberbauer tegen Tipsbladet.

Wedden

Meer odds

"Ik heb een goede relatie met de coach en mijn ploeggenoten. Het probleem is de clubleiding", vervolgt de Deen, die zich als grof vuil behandeld voelt. "Aan het begin van het seizoen wilde de trainer me opstellen, maar door een interventie van het bestuur ging dat opeens niet door. Het lijkt wel alsof ze mij vervloekt hebben."

De 32-jarige Silberbauer beschikt over een doorlopend contract, dus voorlopig komt er nog geen einde aan de uitzichtloze situatie. "Als ik nou 23 was geweest, was het een ander verhaal geweest. Maar op mijn leeftijd kan ik dit contract niet zomaar verscheuren."

De middenvelder, die van 2008 tot en met 2011 het shirt van FC Utrecht droeg, speelde in zijn debuutseizoen bij Young Boys tien wedstrijden. Vorig jaar werd hij uitgeleend aan Odense BK.