'Van Gaal gaat bij Manchester United dertig miljoen euro verdienen'

'Van Gaal gaat bij Manchester United dertig miljoen euro verdienen'

Gepubliceerd: maandag 28 april 2014 om 07:05ma 28-04-2014 om 07:05

Ook in Engeland weet men het bijna zeker: Louis van Gaal wordt de nieuwe manager van Manchester United. Engelse media melden maandag dat de Nederlander deze week zijn contract ondertekent.

Volgens The Daily Mirror ligt er voor Van Gaal een driejarig contract klaar op Old Trafford. De Nederlander gaat maar liefst tien miljoen euro per jaar verdienen en dus is hij na afloop van zijn verbintenis liefst dertig miljoen euro rijker.

De Engelse krant verwacht dat Van Gaal interim-coach Ryan Giggs gaat opnemen in zijn technische staf, zoals de leiding van Man Utd ook graag ziet. Daarnaast valt nadrukkelijk de naam van Patrick Kluivert als mogelijke assistent bij de landskampioen van Engeland.

De Telegraaf kwam zaterdag al met het nieuws over het naderende akkoord tussen Van Gaal en United, maar de krant kon toen nog geen bedragen en termijnen noemen. Verwacht wordt dat de samenwerking deze week wordt bekrachtigd, zodat de bondscoach zich op het WK in Brazilië kan gaan richten.

Manchester United zou intussen aan de slag kunnen met de selectie voor volgend seizoen. Van Gaal zou honderd miljoen euro mogen spenderen. Luke Shaw (Southampton), Toni Kroos (Bayern München), Marco Reus (Borussia Dortmund) en Eliaquim Mangala (FC Porto) worden met de club in verband gebracht.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws