De Graafschap wil kolkende Vijverberg tegen RKC: De druk zit er vol op daar
"Daar had ik nu al een beetje op gerekend na de eerste wedstrijd"

De Graafschap wil kolkende Vijverberg tegen RKC: "De druk zit er vol op daar"

03-05-2014 12:08

De Graafschap heeft zich vrijdag geplaatst voor de tweede ronde van de nacompetitie. De 'Superboeren' waren opnieuw te sterk voor Fortuna Sittard, dat na de eerdere 1-4 zege met 3-1 werd geklopt. Een confrontatie met RKC Waalwijk nadert nu.

Jan Vreman maakt op de clubsite een compliment aan zijn ploeg, die na een moeizaam seizoen nog altijd mag hopen op promotie. "Het is te hopen dat we nog het maximale aantal, vier, wedstrijden spelen", zegt de trainer. "Zoals het er nu naar uitziet treffen we RKC Waalwijk in de volgende ronde, eerst thuis op donderdag. Daarna weet je waar we staan en zie je of er een vervolg in zit."

"Uiteindelijk doe je het toch daarvoor. Je gaat de nacompetitie in om te winnen. Ik weet niet of dat reëel is, maar je probeert het wel", aldus Vreman na het duel op een niet al te volle Vijverberg. Nathaniel Will, een sterkhouder in het elftal van De Graafschap, hoopt dat de aanhang de weg naar het stadion donderdag wel weet te vinden. 

"Ik hoop dat het donderdag wel vol zit", zegt Will tegen Omroep Gelderland. "Daar had ik nu al een beetje op gerekend na de eerste wedstrijd. We hadden een goede uitgangspositie om er een feestje van te maken. Het zou mooi zijn als het tegen RKC vol zit, maar ik snap ook wel dat het langzaam weer op gang moet komen dit seizoen."

De verdediger weet hoe belangrijk een kolkende Vijverberg kan zijn. "Zelf heb ik hier ook wel eens gevoetbald toen het helemaal vol zat (als speler van NEC, red). Dat is voor een tegenstander extra lastig. Ik hoop in elk geval dat ze ons donderdag weer zullen steunen."

De 25-jarige Will sluit een stunt tegen RKC niet uit. "Zij moeten. De druk zit er vol op daar. Wij willen vooral heel graag en zijn gevaarlijk de laatste weken. En we zijn echt een team. Dat is een goed teken. RKC is fysiek sterk en heeft meer ervaring. Ik hoop dat het verschil niet al te groot is."