Feyenoords kind van de club (35) maakt debuut: Een mooie waardering
"Alleen begreep ik vandaag dat Johan Cruijff nog ouder was toen hij debuteerde"

Feyenoords kind van de club (35) maakt debuut: "Een mooie waardering"

04-05-2014 12:49

Voor in elk geval één speler was de weinig boeiende wedstrijd tussen Feyenoord en AZ erg speciaal. Ronald Graafland maakte op 35-jarige leeftijd zijn debuut voor de club uit Rotterdam.

De goalie werd een kwartier voor tijd ingebracht voor Kostas Lamprou. "Ik bracht hem in vanwege zijn verdiensten bij de club. Hij heeft zijn rol goed ingevuld", verklaarde Ronald Koeman, die Graafland nog wel in de netten zag grijpen. Een schot van Johann Berg Gudmundsson vloog in de kruising.

"Onhoudbaar", vond Jordy Clasie. "In het laatste kwartier gaven we AZ de gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen. We hadden zelf al eerder afstand moeten nemen, maar waren slordig in de eindfase. Gelukkig heeft dit gelijkspel verder geen consequenties."

Ondanks de tegengoal genoot Graafland van zijn optreden in het doel van Feyenoord. De goalie kwam op jonge leeftijd bij de club, maar tot een debuut kwam het destijds niet. Na periodes bij Excelsior, Vitesse en zelfs Ajax keerde hij in 2011 terug bij Feyenoord, waar hij dus op 35-jarige leeftijd nog mocht debuteren.

Graafland en Koeman dachten dat de sluitpost misschien wel de oudste Feyenoord-debutant was. "Alleen begreep ik vandaag dat Johan Cruijff nog ouder was toen hij debuteerde", glimlachte de doelman. "Maar dan ben ik alsnog de oudste debutant die van Varkenoord komt."

"Deze invalbeurt is natuurlijk een mooie waardering", vervolgde de derde doelman op de clubsite. "Ik wil hier toch wel even bij stil staan, vandaar dat ik mijn shirt meeneem naar huis, die krijgt wel een mooi plekje."