Tiener helpt laagvlieger op imponerende wijze langs Fiorentina
Berardi slaat drie keer toe in uitwedstrijd

06-05-2014 21:01

Domenico Berardi heeft zijn club Sassuolo dinsdag aan een belangrijke overwinning op Fiorentina (3-4) geholpen. De negentienjarige aanvaller tekende voor de eerste drie treffers van zijn ploeg in Florence.

Berardi maakte een onvervalste hattrick voor rust (0-3). De aanvaller verraste in januari ook al met maar liefst vier treffers tegen AC Milan (4-3). Gonzalo Rodriguez tekende na rust namens Fiorentina voor 1-3. Nicola Sansone herstelde de marge van drie doelpunten (1-4), op aangeven van Berardi. Invaller Giuseppi Rossi en Juan Cuadrado zorgden met twee treffers in drie minuten nog voor een spannend laatste kwartier. Fiorentina wist het feestje van Sassuolo en Berardi echter niet meer te bederven.

Sassuolo klom van achttiende naar de zestiende plaats van de Serie A, die twintig deelnemers kent. Die positie volstaat in de eindklassering voor handhaving op het hoogste niveau. Fiorentina blijft vierde, een klassering die deelname aan de voorronde van de Europa League oplevert. Internazionale, de nummer vijf van de ranglijst, volgt op vier punten. Er staan nog twee competitiewedstrijden op het programma.