In het kort: De Graafschap-icoon stopt, megadeal Serie A

In het kort: De Graafschap-icoon stopt, megadeal Serie A

07-05-2014 23:10
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

 

De Graafschap ziet icoon stoppen
Rogier Meijer is bezig aan zijn laatste weken als profvoetballer. De middenvelder annex verdediger heeft besloten om na dit seizoen zijn kicksen aan de wilgen te hangen. De 32-jarige 'Mister De Graafschap' speelde in totaal negen jaar in Doetinchem en werd twee keer kampioen van de Jupiler League met De Graafschap. Meijer gaat volgend seizoen spelen voor amateurclub Viod.

Megadeal voor Italiaanse clubs
De clubs in de Italiaanse Serie A hebben woensdag overeenstemming bereikt over de meest lucratieve televisiedeal uit de historie van het land. In de komende zes seizoenen ontvangen de Italiaanse clubs in totaal zes miljard euro van het Zwitserse televisiebedrijf Infront. Dat bedrijf gaat nu met Italiaanse televisiezenders om de tafel zitten om te bepalen op welke zenders het Italiaanse voetbal zal worden uitgezonden.

Villarreal: boete van 12.000 euro voor 'banaanincident'
Villarreal heeft een geldboete van 12.000 euro gekregen voor het geruchtmakende 'bananenincident'. Een supporter van El Submarino Amarillo wierp de vrucht eind vorige maand tijdens de wedstrijd tegen FC Barcelona naar Dani Alves. De getinte Braziliaan maakte direct een statement tegen racisme door de banaan op te rapen en er een hap uit te nemen. De Villarreal-fan kreeg enkele dagen later al een levenslang stadionverbod en zal zich moeten verantwoorden bij de rechter.

Schalke 04 plukt keeper weg uit Düsseldorf
Schalke 04 heeft zich verzekerd van de diensten van Fabian Giefer. De doelman komt in de zomer transfervrij over van Fortuna Düsseldorf en tekende een meerjarig contract in Gelsenkirchen, laat de nummer zes van de 2. Bundesliga woensdag weten. "Het is bekend dat Giefer aan het einde van het seizoen vertrekt, hij gaat richting Schalke 04", aldus sportief directeur Helmut Schulte.

Westerlo houdt MacDonald aan boord
Aanvaller Sherjill MacDonald heeft zijn contract bij het Belgische Westerlo met drie seizoenen verlengd. Dat laat de club woensdag weten. De kampioen van de Tweede Klasse is maar wat blij met het aanblijven van de spits. "Maar we hebben nog veel werk voor de boeg met Eerste Klasse in het vooruitzicht", klinkt het in Westerlo. MacDonald was dit seizoen goed voor veertien doelpunten. Hij was in het bezit van een aflopende verbintenis.

PEC Zwolle laat aanvaller Hiwat vertrekken
Giovanni Hiwat en PEC Zwolle gaan komende zomer uit elkaar. De Eredivisie-club verlengt het aflopende contract van de buitenspeler niet, laat technisch directeur Gerard Nijkamp weten aan Voetbal International. "Na een evaluatie is in goed onderling overleg besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen." PEC Zwolle praat met buitenspeler Furdjel Narsingh wel over een nieuwe verbintenis.

Bayern-spits in Almelo
Heracles Almelo heeft de komende dagen Oliver Markoutz op proef. De negentienjarige aanvaller, geboren in het Oostenrijkse Klagenfurt, speelde afgelopen seizoen voor het tweede elftal van Bayern München. Hij is ook jeugdinternational van Oostenrijk.

Duitser fluit EL-finale
Naast de aanstelling van Björn Kuipers voor de Champions League-finale maakte de UEFA woensdag ook bekend dat de Duitser Felix Brych de Europa League-finale leidt. De eindstrijd gaat tussen Sevilla en Benfica en wordt op woensdag 14 mei in Turijn gespeeld.

Bekende gezichten tegen Oranje
Het Nederlands elftal komt op zaterdag 17 mei Vitessenaar Renato Ibarra tegen. De aanvaller is door de bondscoach van Ecuador opgenomen in de selectie voor het oefenduel. Ook Manchester United-speler Antonio Valencia is opgenomen in de 24-koppige selectie. Ecuador is op het WK ingedeeld in een groep met Frankrijk, Zwitserland en Honduras.