NEC gewaarschuwd voor Sparta: Dat soort clubs speelt alles of niks
Doelman verwacht lastig karwei op Het Kasteel

NEC gewaarschuwd voor Sparta: "Dat soort clubs speelt alles of niks"

08-05-2014 15:23

NEC begint donderdagavond het eerste nacompetitieduel met Sparta Rotterdam als favoriet. Doelman Dennis Gentenaar is echter op zijn hoede voor de Rotterdamse opponent, dat eerder FC Eindhoven uitschakelde.

Gentenaar speelde eerder al twee keer in de nacompetitie met VVV-Venlo en weet wat er wordt gevraagd. "Ik kan me nog herinneren dat we met VVV-Venlo tegen Helmond Sport speelden. We wonnen uit met 2-1 en kwamen thuis al snel met 1-0 voor. Maar voordat we het in de gaten hadden, had Helmond dat weer omgebogen. Dat soort clubs speelt alles of niks. Ik kan je zeggen: we zijn er nog lang niet", aldus de sluitpost tegenover Voetbal International.

Volgens Gentenaar heeft NEC wel veel vertrouwen gehaald uit het laatste competitieduel bij Ajax, dat in een gelijkspel eindigde. "Voordeel is wel dat we deze play-offs zelf hebben afgedwongen door 2-2 te spelen in De Arena. Verlies je daar dik en je gaat door dankzij een gelijkspel van Roda JC, dan waren we toch met een heel ander gevoel aan die play-offs begonnen."

Het duel op Het Kasteel begint donderdagavond om 20:45 uur. Zondag volgt om 12:30 uur de return in Nijmegen. De winnaar van het tweeluik speelt in de volgende ronde van de play-offs tegen de winnaar van het duel tussen VVV-Venlo en FC Dordrecht.