Als de hele wereld naar me kijkt, speel ik met het plezier van een kleine jongen
Özil: "Soms gaat het er heftig aan toe, maar ik ben tevreden"

"Als de hele wereld naar me kijkt, speel ik met het plezier van een kleine jongen"

08-05-2014 17:12

Mesut Özil is niet ontevreden over zijn eerste seizoen bij Arsenal. De Duitse zomeraanwinst, Özil kwam over van Real Madrid, begon uitstekend aan zijn verblijf in Londen, maar viel naarmate het seizoen vorderde mede door blessures wat terug.

"Ik heb ups en downs gekend, maar ik ben tevreden. Arsenal heeft al tien jaar geen titel gewonnen, over een week kunnen we de FA Cup winnen. Het zou voor mij de derde bekerzege in drie landen betekenen”, zegt Özil in Bild. De Engelse media zijn desondanks bikkelhard, ervaarde de Duitser. "Soms gaat het er heftig aan toe. Daar moet ik mee om zien te gaan. Ik ben tevreden met mijn eerste seizoen."

Voor Özil zit het voetbaljaar er nog niet op. Samen met teamgenoten Per Mertesacker en Lukas Podolski reist hij met de Duitse nationale ploeg af naar Brazilië, waar het WK op het programma staat. Voor de Duitsers telt alleen de eindzege. "Natuurlijk, we willen wereldkampioen worden. De derde plek of goed voetbal spelen is niet langer genoeg voor ons", zegt Özil, die geen vrees heeft voor de lastige omstandigheden in Brazilië.

"Als ik op het veld sta en de hele wereld naar me kijkt, dan vergeet ik de hitte en de vochtigheid. Dan heb ik alleen maar het plezier van een kleine jongen. We zullen om kunnen gaan met de weersomstandigheden", besluit Özil.