Koeman moet verder kijken, West Ham United neemt geen afscheid van Allardyce
Nederlander nog altijd op zoek naar nieuwe club

Koeman moet verder kijken, West Ham United neemt geen afscheid van Allardyce

20-05-2014 19:06

Ronald Koeman kan een streep zetten door West Ham United. De voormalig trainer van Feyenoord werd recent door Engelse journalisten in verband gebracht met een mogelijk vertrek naar de club uit de Engelse Premier League, maar het bestuur besloot toch verder te gaan met de bekritiseerde Sam Allardyce, meldt de club op de officiële website.

"De manager is ermee akkoord gegaan dat er een aanvallend ingestelde trainer/coach aan de technische staf wordt toegevoegd, terwijl hij niet langer zelf beslist welke spelers er gescout en gehaald moeten worden. De clubleiding gaat zich daar nu mee bemoeien en zal in de zomer behoorlijk wat geld beschikbaar stellen voor versterkingen. De club heeft duidelijk gemaakt dat het verbetering op het veld eist en dat er volgend seizoen een positie bij de eerste tien wordt geëist", aldus de tekst en uitleg op het digitale thuis van de Engelse club.

Het ontslag van Allardyce leek slechts een kwestie van tijd. West Ham United wenste de manager echter niet verantwoordelijk te stellen voor de tegenvallende resultaten. "De club heeft duidelijk gemaakt dat het verbetering wil zien. Wij hebben naar de feedback van supporters geluisterd en er wordt een wijziging doorgevoerd in de technische staf om volgend seizoen voor meer entertainment te kunnen zorgen."

Koeman was het voorgaande seizoen zeer succesvol met Feyenoord. De ploeg eindigde op de tweede plaats in de Eredivisie waardoor het komend seizoen mag starten in de voorronde van de Champions League.