Oranje-getint Finland geraakt niet langs Tsjechië
Landen houden elkaar in evenwicht: 2-2

21-05-2014 21:21

De nationale ploeg van Finland heeft woensdag in Helsinki verdienstelijk gelijk gespeeld tegen Tsjechië. De oefeninterland eindigde in 2-2. Die stand was al bij rust bereikt.

Centrumspits Teemu Pukki (foto), die na een weinig succesvolle periode bij Schalke 04 tegenwoordig onder contract staat bij Celtic, scoorde in een tijdsbestek van twee minuten tweemaal voor Finland. Bij de laatste treffer was Tim Sparv (ex-FC Groningen, tegenwoordig SpVgg Greuther Fürth) de aangever. Tussendoor zorgde Matej Vydra (West Bromwich Albion) voor de 2-1. Josef Husbauer (Sparta Praag) maakte de tweede Tsjechische goal.

Ajacied Niklas Moisander speelde bij de Finnen volgens afspraak alleen de eerste helft. Mika Väyrynen (ex-PSV en Heerenveen, tegenwoordig HJK Helsinki) viel in de tweede helft in. Doelman Niki Mäenpää, die het afgelopen seizoen promotie misliep met de Nederlandse eerstedivisionist VVV Venlo, bleef de gehele wedstrijd op de bank.