In het kort: Atlético eert Aragones, Makélélé van PSG naar Bastia, Capello ziek

In het kort: Atlético eert Aragones, Makélélé van PSG naar Bastia, Capello ziek

22-05-2014 17:25

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Ramos stopt op verzoek van familie
De Spaanse trainer Juande Ramos houdt het na vier jaar voor gezien bij Dnipro Dnipropetrovsk. De 59-jarige leidde zijn ploeg afgelopen seizoen naar de tweede plaats in de Oekraïense competitie en kreeg een aanbod om bij te tekenen. Op aandringen van zijn familie heeft Ramos echter besloten om het onrustige Oekraïne te verlaten. De Spanjaard boekte grote successen bij Sevilla, waarmee hij in 2006 en 2007 de toenmalige UEFA Cup won. Ramos was vervolgens heel wat minder succesvol bij Tottenham Hotspur, Real Madrid en CSKA Moskou. In 2010 trad hij in dienst bij Dnjepr, waarmee hij dit jaar een plek in de voorronde van de Champions League afdwong. De ploeg van Ramos moest alleen Shakhtar Donetsk voor zich dulden in de competitie.

Makélélé debuteert op Corsica als hoofdtrainer
Claude Makélélé wordt de nieuwe trainer van de Franse club SC Bastia. De voormalige middenvelder is nu nog assistent-trainer van Laurent Blanc bij Paris Saint-Germain. Bij Bastia tekent de 41-jarige Makélélé naar verluidt een contract voor twee jaar. PSG had Makélélé graag behouden, maar de oud-international sloeg een riante salarisverhoging af om op eigen benen te kunnen staan. Bastia wordt zijn eerste club als hoofdtrainer.

Atlético draagt Aragones bij zich
De spelers van Atlético Madrid hopen zaterdag in de finale van de Champions League tegen Real Madrid op hulp van boven. In de kraag van het wedstrijdshirt staat de naam van Luis Aragonés, oud-bondscoach van Spanje, die als speler en trainer grote successen vierde met de 'Rojiblancos'. Aragonés overleed op 1 februari van dit jaar in een ziekenhuis.

Trainer Diego Simeone dankte Aragonés zaterdag al nadat zijn ploeg ten koste van FC Barcelona de Spaanse titel had veroverd. "Ik wil alle mensen bedanken die in ons geloofden. Daarbij breng ik in het bijzonder Luis Aragonés in herinnering, die ons vast en zeker van boven heeft geholpen", zei de Argentijnse coach toen. Tijdens de Europese finale zaterdag in Lissabon dragen zijn spelers Aragonés dicht bij zich, met gouden letters in de kraag van hun shirt.

Capello laat verldwerk over aan assistent
De Russische selectie voor het WK voetbal heeft het donderdag op de training moeten doen zonder de aanwijzingen van Fabio Capello. De Italiaanse coach is ziek en liet het veldwerk in het stadion Edouard Streltsov over aan zijn assistent Christian Panucci. "Ik vertrouw hem volledig. We trainen volgens een plan dat we samen hebben opgesteld", liet Capello weten. Hij verwacht zaterdag voldoende te zijn hersteld. Rusland oefent maandag in Sint-Petersburg tegen Slowakije. Daarna test de 'Sbornaja' zich nog tegen Noorwegen en Marokko.

Gladbach ziet smaakmaker naar Mexico gaan
Juan Arango vertrekt uit Duitsland. De voetballer van Borussia Mönchengladbach zet zijn loopbaan voort in Mexico. De 34-jarige Venezolaan tekende een contract bij Xolos Tijuana. Veertien jaar geleden was Arango ook al actief in de Mexicaanse competitie. In het land speelde hij achtereenvolgens voor CF Monterrey, CF Pachuca en Puebla FC, voordat hij in 2004 naar Spanje vertrok. Sinds 2009 was Arango actief bij Gladbach.

VVV neemt ook afscheid van Dusseldorp
Wim Dusseldorp is niet langer technisch manager van VVV-Venlo. De samenwerking tussen beide partijen is volgens de Limburgse eerstedivisionist in onderling overleg beëindigd. Dat meldde VVV donderdag. De 52-jarige Dusseldorp was sinds eind 2011 verantwoordelijk voor het technisch beleid in Venlo, waar hij eerder ook al trainer was. De Limburger werkte in het verleden ook bij Jong Oranje, sc Heerenveen en Fortuna Sittard. VVV nam eerder deze maand ook al afscheid van hoofdtrainer René Trost.

FC Eindhoven kiest voor kunstgras
FC Eindhoven stapt over op kunstgras. Het college van B en W van Eindhoven heeft besloten in het Jan Louwers Stadion voor het begin van het nieuwe seizoen een nieuw veld aan te leggen. De totale investering van de gemeente en FC Eindhoven bedraagt 240.000 euro. Bij FC Eindhoven bestaat al langer de wens om te kunnen spelen en trainen op een kunstgrasveld. Op kunstgras kan er ook in het stadion getraind worden. Dit biedt volgens de club de garantie voor continuïteit van het trainingsprogramma. Daarnaast is er minder kans op afgelastingen. FC Eindhoven krijgt een innovatieve vorm van kunstgras waarbij ook waterzuivering wordt toegepast. Een systeem onder het veld gaat regenwater opvangen en filteren.

Roma-doelman maanden langs de kant
AS Roma-doelman Morgan de Sanctis staat twee maanden langs de kant. De keeper liet zich deze week opereren aan zijn elleboog. De Italiaan klaagde al langer over pijn in zijn arm. De 37-jarige De Sanctis, afgelopen seizoen goed voor 36 optredens in de Serie A, moet door toedoen van de ingreep twee maanden revalideren. De voorbereiding op het nieuwe seizoen lijkt niet in gevaar te komen.

Antwerp opnieuw in zee met Nederlander
Het Belgische Royal Antwerp FC heeft een nieuwe trainer gevonden. De opvolger van Jerrel Hasselbaink komt ook uit Nederland. Richard Stricker, voormalig assistent van Hasselbaink bij de club, krijgt van Antwerp de kans om zich te bewijzen. De oud-voetballer werkte als (jeugd)trainer eerder bij FC Den Bosch, PSV en FC Volendam.

Voormalig PSV'er naar oude club
Oud-PSV'er Carlos Salcido keert terug bij Guadalajara. De Mexicaanse verdediger, die deel uitmaakt van de selectie voor het WK, maakt de overstap van zijn huidige club Tigres de la UANL. In 2001 begon hij zijn loopbaan bij Guadalajara. Salcido verhuisde in 2006 naar Nederland en kwam vier seizoenen uit voor PSV. Hij verkaste daarna naar het Engelse Fulham. In 2011 keerde hij terug naar Mexico.

Mexico ziet middenvelder afvallen
De Mexicaanse middenvelder Juan Carlos Medina moet het WK missen. Hij heeft te veel last van een enkelblessure. Dat heeft de voetbalbond laten weten. De plek van Medina in de selectie van 23 man wordt ingenomen door Miguel Angel Ponce van het Mexicaanse Toluca. "Ik ben blij en gelukkig", aldus Ponce. "Voor deze mooie kans onderbreek ik graag mijn vakantie."

Luhukay profiteert van degradatie Nürnberg
Hertha BSC heeft zich versterkt met Marvin Plattenhardt. De verdediger komt over van 1.FC Nürnberg, dat uit de Bundesliga degradeerde. De 22-jarige Plattenhardt tekent bij de ploeg uit de Duitse hoofdstad, die wordt geleid door Jos Luhukay, een contract tot de zomer van 2017. "Ondanks zijn leeftijd heeft hij al veel ervaring. Daarnaast zien we nog altijd veel potentie in hem. We zijn dan ook blij met zijn komst", laat Hertha weten.

Mexicanen moeten vlees laten staan
Coach Miguel Herrera maakte woensdag bekend dat de Mexicanen rundvlees tijdens het WK uit hun menu schrappen. Bij de Gold Cup in 2011 werden vijf internationals positief getest op clenbuterol en moesten het toernooi verlaten. "Na alles wat er toen is gebeurd, hebben we besloten om geen rood vlees te eten", zei Herrera.