Oranje moet zich wapenen tegen onze 'harde' speelstijl
"Het kan een voordeel zijn dat bijna niemand ons of de manier waarop wij spelen kent"

"Oranje moet zich wapenen tegen onze 'harde' speelstijl"

23-05-2014 11:27
6

Mathew Leckie is vastberaden om tijdens het aanstaande WK de Australische huid duur te verkopen. De spits van de laagst geklasseerde deelnemer aan het toernooi in Brazilië zegt dat het Nederlands elftal een zware kluif zal hebben.

Als nummer 59 op de wereldranglijst van de FIFA is Australië, een land waar voetbal niet dé sport van het volk is, de underdog pur sang. De voetballers zijn echter niet van plan als vulling naar Brazilië te gaan. "Spanje mag dan wereldkampioen zijn, we gaan het ze niet makkelijk maken. En Oranje moet zich wapenen tegen onze 'harde' speelstijl", citeert De Telegraaf spits Mathew Leckie (23).

Naast Spanje en Nederland maakt ook Chili deel uit van de poule van de Australiërs. "We weten dat de andere teams van wereldklasse zijn, maar het blijven mensen", houdt Leckie moed. "Wij Australiërs zijn hard, we gooien ons in de strijd en geven alles wat we hebben. We schuwen de fysieke strijd niet, maar proberen vooral ook goed te voetballen."

"Het kan een voordeel zijn dat bijna niemand ons of de manier waarop wij spelen kent. Daardoor kunnen we wellicht voor een verrassing zorgen", vervolgt de zesvoudig international van FSV Frankfurt, die met de Socceroos opent tegen Chili.

"Als we daar een punt of meer kunnen pakken, dan zullen we veel zelfvertrouwen opdoen. We kijken niet verder dan het eerste duel en zullen ons pas zorgen maken over de andere twee wedstrijden, nadat we tegen Chili hebben gespeeld", besluit Leckie.