'Drama' voor Van der Vaart: Maar geen ramp voor het Nederlands elftal
"Ik denk dat in huize Wijnaldum de spullen voor Brazilië gepakt kunnen worden"

'Drama' voor Van der Vaart: "Maar geen ramp voor het Nederlands elftal"

28-05-2014 12:23
12

Rafael van der Vaart moet een streep zetten door het WK in Brazilië. De Oranje-international kan door een kuitblessure niet in actie komen tijdens het eindtoernooi, werd woensdag bekend.

Het wegvallen van de middenvelder van Hamburger SV is geen onoverkomelijke gebeurtenis voor Oranje, vindt NOS-verslaggever Ronald van der Geer. "Het afhaken van Rafael van der Vaart voor het WK door een kuitblessure, is geen ramp voor het Nederlands elftal. Wesley Sneijder is de beoogde basisspeler voor de nummer tien-positie. Voor Van der Vaart zelf is het natuurlijk wel een drama. Dit zou zijn laatste WK hebben kúnnen zijn", zegt Van der Geer op de website van de NOS.

Een grote verrassing is het wegvallen van Van der Vaart niet voor de verslaggever, die zelf aanwezig was bij het trainingskamp van Oranje in Portugal. "Je zag hem afhaken bij trainingspartijtjes. Hij kon niet brengen wat hij wilde en hij moest af en toe naar adem happen. Conditioneel en qua fitheid zat het niet goed. Op de besloten training van woensdag haakte hij al na een kwartier af. Toen dachten wij: dat is foute boel", zegt Van der Geer.

De één z'n dood, is de ander z'n brood. Door het wegvallen van Van der Vaart lijken de kansen van PSV-speler Georginio Wijnaldum op een plek in de definitieve selectie van bondscoach Louis van Gaal flink te zijn toegenomen. "Hij was de derde man voor die positie, maar schuift nu op. Ik denk dat in huize Wijnaldum de spullen voor Brazilië gepakt kunnen worden. Dat is een ontzettende meevaller, want hij heeft heel veel blessureleed gehad maar is nu topfit", aldus Van der Geer op de NOS-website.