Duits international meldt zich bij psycholoog: 'Beelden spoken nog door mijn hoofd'
Höwedes maakte auto-ongeluk van dichtbij mee

Duits international meldt zich bij psycholoog: 'Beelden spoken nog door mijn hoofd'

28-05-2014 14:48

Schalke 04-speler en Duits international Benedikt Höwedes heeft dinsdag na het auto-ongeluk met Formule 1-coureur Nico Rosberg meteen eerste hulp verleend aan de twee gewonden. Het ongeval vond plaats tijdens de opnames van een reclamespot, met daarin een rol voor de spelers van de nationale ploeg van Duitsland.

"Ik heb niets gedaan wat een ander niet ook zou hebben gedaan'', citeert het ANP de geschokte Duitse voetballer een dag na het ongeluk. "In zo'n situatie eerste hulp verlenen, is vanzelfsprekend." Höwedes was tijdens de commercial van Mercedes als bijrijder bij het ongeluk betrokken, samen met teamgenoot Julian Draxler. Zij zaten bij Formule 1-coureur Nico Rosberg en DTM-coureur Pascal Wehrlein in de auto.

Het auto-ongeluk is Höwedes niet in de koude kleren gaan zitten. Nadat hij bij de politie een verklaring had afgelegd, meldde hij zich bij een psycholoog. "De beelden zullen nog wel even door mijn hoofd spelen", refereert de verdediger aan het bizarre ongeval dat hij meemaakte.

Teammanager Oliver Bierhoff denkt niet dat het auto-ongeluk gevolgen zal hebben voor de WK-voorbereiding, evenals de uiteindelijke resultaten op de mondiale eindronde. Toch zal er volgens hem voortaan beter moeten worden gekeken voordat dergelijke commercials worden uitgevoerd. "Het is duidelijk dat we na zo'n ongeluk voorzichtiger zullen zijn", aldus Bierhoff.