'Heerenveen legt negen miljoen kronen neer voor groot Noors talent'
"Hij heeft zich als een komeet heeft ontwikkeld en kan zich nog verder ontwikkelen"

'Heerenveen legt negen miljoen kronen neer voor groot Noors talent'

31-05-2014 00:07

In Heerenveen is mogelijk snel weer een Scandinavisch talent te bewonderen. De Noorse aanvallende middenvelder Morten Thorsby zou op het punt staan de stap naar Friesland te maken.

De Leeuwarder Courant meldt op basis van berichten in de Noorse media dat sc Heerenveen de achttienjarige Thorsby op korte termijn zal vastleggen. De werkgever van Thorsby, Stabaek, bevestigt het akkoord met de Eredivisie-club op de officiële website. Noorse media melden dat Heerenveen zo'n negen miljoen Noorse kronen betaalt voor de jongeling, omgerekend komt dat neer op een bedrag van 1,1 miljoen euro.

Thorsby is zelf nog niet rond met Heerenveen, valt te lezen. Hans Vonk, manager voetbalzaken van de Friese club, stelt in de media dat de club 'hard werkt' aan de transfer. "Thorsby is een intelligente speler, die zich als een komeet heeft ontwikkeld en zich nog verder kan ontwikkelen. Hij past prima binnen onze voetbalfilosofie", tekent een Noorse krant op uit de mond van Vonk.

De achttienjarige Noor debuteerde in 2013 in de hoofdmacht van Stabaek. Hij kwam vier keer in actie namens de Noorse club. In 2014 mocht de middenvelder tot op heden acht keer aantreden in de competitie namens de nummer zes van Noorwegen. De Eliteserien is elf speelrondes onderweg.