'Oranje-spelers kunnen in een flow komen en hebben kans van slagen op WK'
Ooijer ziet toernooi in Brazilië met vertrouwen tegemoet

'Oranje-spelers kunnen in een flow komen en hebben kans van slagen op WK'

04-06-2014 18:06
1

André Ooijer is optimistisch over de WK-kansen van het Nederlands elftal in Brazilië. Volgens velen is de huidige selectie een stuk minder dan vier jaar geleden, maar de oud-verdediger ziet wel degelijk overeenkomsten met de groep van destijds in Zuid-Afrika.

Veel voetbalkenners zien de defensie van Oranje als de achilleshiel van het elftal. Volgens Ooijer is dat geen nieuwe discussie. "Daar heb ik me nooit echt druk om gemaakt. Het is natuurlijk ook logisch als er met Wesley Sneijder, Arjen Robben en Robin van Persie drie spelers zijn die misschien wel bij de beste tien spelers van de wereld horen. Dan is de verdediging al snel minder, die discussie wordt eigenlijk al sinds het WK 2002 gevoerd."

Volgens de oud-verdediger zegt het ook niks dat Nederland een relatief onervaren groep heeft. ""Ik heb met 1998, 2006 en 2010 drie WK's meegemaakt en elke keer was de groep compleet anders. Zolang het geloof er is bij de spelers kunnen ze in een flow komen en hebben ze op het WK zeker kans van slagen", besluit hij tegenover NUsport.