'Ajax en Vitesse kunnen komst van Braziliaanse verdediger vergeten'
Queiroz kiest niet voor Eredivisie, maar trekt naar Poolse Ekstraklasa

'Ajax en Vitesse kunnen komst van Braziliaanse verdediger vergeten'

09-06-2014 07:39

Ronan Queiroz is komend seizoen niet te aanschouwen op de Nederlandse voetbalvelden. De Braziliaanse verdediger stond naar verluidt in de belangstelling van Ajax en Vitesse, maar kiest voor Polen.

De negentienjarige voetballer van Fluminense werd de afgelopen periode in verband gebracht met een transfer naar Amsterdam of Arnhem. Verschillende media melden nu dat niet Ajax of Vitesse Ronan heeft weten te strikken, maar dat Legia Warschau de verdediger heeft kunnen overtuigen. Dat vertelt Ronan aan de Spaanse krant Sport.

"Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn carrière. Ik weet zeker dat dit avontuur bij Legia een succes gaat worden", citeert Ajaxshowtime.com Queiroz. Bij de Poolse club sluit de Braziliaan aan bij de A-selectie, terwijl Ajax Ronan een plek in het beloftenteam zou hebben toegezegd. Chelsea zag al snel brood in de verdediger. De Engelse club is sinds 2010 voor vijftig procent eigenaar van Ronan. Doordat Chelsea korte lijntjes met Vitesse heeft, werden ook de Arnhemmers in verband gebracht met de linksback.