'Nederlandse trainer in de VS kan weer in eigen land aan de slag'
VVV-Venlo polst Maaskant voor een functie als hoofdtrainer

'Nederlandse trainer in de VS kan weer in eigen land aan de slag'

12-06-2014 17:26
2

Robert Maaskant keert mogelijk terug als trainer op de Nederlandse velden. De keuzeheer, die nu nog assistent-trainer is bij het Amerikaanse Columbus Crew, heeft contact met VVV-Venlo.

Adviseur voetbalzaken Stan Valckx heeft het lijntje naar Maaskant uitgegooid. "Stan heeft me gisteren gevraagd naar mijn plannen als trainer", zegt Maaskant tegen Voetbal International. "We hebben wel vaker contact, Stan kent mijn situatie. Ik heb het prima naar mijn zin bij deze club en in deze competitie. Maar ik ben er wel achter dat ik toch echt een hoofdtrainer ben. Dat gevoel begint bij mij ook steeds meer te kriebelen."

Wedden

Meer odds

"De afspraak met Columbus is dat ik weg kan als er iets langskomt. Ik heb al een aantal clubs afgezegd. Je weet nooit wat er nog gebeurt", besluit Maaskant, die tegelijkertijd aangeeft dat hij 'in principe' tot het einde van dit jaar in de Verenigde Staten wil blijven.

Maaskant benadrukt echter wel dat er nog niet concreet is gesproken over een eventuele overgang, maar de eerste contacten zijn in ieder geval gelegd. "In principe ga ik niet in de Jupiler League werken, zeg ik eerlijk. Maar omdat Stan hierbij betrokken is, wil ik het toch wel eens aanhoren."