Het was zijn verjaardag en ik draag mijn doelpunt op aan hem
"Ik wil mijn vader enorm bedanken, het was zijn verjaardag en ik draag mijn doelpunt op aan hem"

"Het was zijn verjaardag en ik draag mijn doelpunt op aan hem"

16-06-2014 15:36

Haris Seferovic draagt zijn winnende doelpunt van zondagavond voor Zwitserland op aan zijn vader. In de blessuretijd tekende de aanvaller voor de 2-1 tegen Ecuador. Een cadeautje voor de jarige vader van Seferovic.

"Ik wil mijn vader enorm bedanken, het was zijn verjaardag en ik draag mijn doelpunt op aan hem", vertelt de voorhoedespeler op de officiële website van de FIFA. "Er is niets beter dan zo'n belangrijk doelpunt scoren. Voordat ik scoorde, had ik de bal nog maar weinig gehad. Maar op het moment dat de voorzet komt, moet je er klaar voor zijn." De invaller kwam twintig minuten voor tijd binnen de lijnen.

"Natuurlijk was ik teleurgesteld dat ik niet vanaf het begin mocht beginnen", vervolgt Seferovic zijn verhaal. "Toch was ik klaar voor mijn rol als invaller. Als spits moet je op de plek staan waar ik stond tijdens het doelpunt. Het was belangrijk dat we niet opgaven en voor de drie punten bleven gaan. Het moraal is een belangrijke factor in dit team." Zwitserland speelt in Groep E nog tegen Frankrijk en Honduras.