In het kort: Spaanse beul twijfelgeval voor Oranje, Kompany heeft klachten
Cesena promoveert naar Serie A

In het kort: Spaanse beul twijfelgeval voor Oranje, Kompany heeft klachten

19-06-2014 19:16

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Aránguiz loopt knieblessure op
De Chileen Charles Aránguiz heeft in het WK-duel met Spanje (2-0) een blessure opgelopen aan de linkerknie. De maker van het tweede doelpunt werd na ruim een uur gewisseld. Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat er geen sprake is van ernstig letsel maar slechts van een kneuzing. Of hij weer fit is voor het slotduel in groep B met Oranje is echter nog de vraag. Behalve Aránguiz liet donderdag ook aanjager Arturo Vidal de hersteltraining op het complex Toca de la Raposa II, waar zo'n 25 camerateams klaarstonden, aan zich voorbijgaan. Hij zat in het gras en praatte bij met bondscoach Jorge Sampaoli. Vidal onderging begin mei een knieoperatie

Duitsers vrezen voor Hummels

Het wordt steeds onwaarschijnlijker dat Mats Hummels op tijd fit is voor de tweede WK-wedstrijd van Duitsland, zaterdag tegen Ghana. De verdediger van Borussia Dortmund kon donderdag opnieuw niet meetrainen met 'die Mannschaft'. Hij zat alleen even op de fiets. Hummels liep tijdens het duel met Portugal (4-0) een kneuzing in zijn dijbeen op met een flinke bloeduitstorting. De Duitsers vlogen donderdagavond naar speelstad Fortaleza. Voor vertrek trainden ze nog een keer achter gesloten deuren. Mocht Hummels niet kunnen spelen dan is Shkodran Mustafi waarschijnlijk zijn vervanger.

Kompany kampt met liesklachten
Vincent Kompany heeft de training van de Rode Duivels in Mogi das Cruzes donderdag overgeslagen. De aanvoerder van de Belgen heeft liesklachten. "Lichte", liet bondscoach Marc Wilmots weten. "Hij doet individueel wat oefeningen met de medische staf." Het is nog onduidelijk of de robuuste verdediger zondag inzetbaar is tegen Rusland. Eden Hazard meldde zich wel weer op het veld. Hij liep in het eerste WK-duel met Tunesië (2-1) een bloeduitstorting op in zijn grote teen. Dat verhinderde hem niet donderdag tegen een bal te trappen. België traint vrijdag nogmaals op de thuisbasis en reist daarna naar Rio de Janeiro.

Altidore maakt plaats voor Johannsson
De Verenigde Staten moeten het zondag in het tweede WK-groepsduel tegen Portugal stellen zonder voormalig AZ-spits Jozy Altidore. De aanvaller van Sunderland raakte maandag in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Ghana geblesseerd aan zijn linkerbovenbeen. Toen werd hij vervangen door AZ-spits Aron Jóhannsson, al is nog onduidelijk of de 23-jarige IJslandse Amerikaan ook zondag de vervanger van Altidore is. De ploeg van de Duitse bondscoach Jürgen Klinsmann kan zich zondag plaatsen voor de achtste finale als het wint van Portugal en Ghana verliest van Duitsland.

Tieneridool koopt Doncaster Rovers
Louis Tomlinson van boyband One Direction heeft de Engelse voetbalclub Doncaster Rovers gekocht. De 22-jarige zanger is van jongs af aan supporter van The Rovers en bereikte donderdag een akkoord om de club samen met oud-voorzitter John Ryan (52) over te nemen. Tomlinson speelde eerder dit seizoen al voor het tweede elftal van de club om geld op te halen voor een goed doel. Op de wedstrijd kwamen tienduizend vooral vrouwelijke fans af. Doncaster Rovers degradeerde afgelopen seizoen uit de Championship en speelt komend seizoen in League One, het derde Engelse niveau.

PEC Zwolle zet zinnen op Griekse aanvaller
Dimitrios Ferfelis maakt mogelijk de overstap naar PEC Zwolle. De 21-jarige Griek moet in het IJsseldelta Stadion de schaarste in de spitspositie oplossen en komt proefdraaien in de Overijsselse hoofdstad, meldt Voetbal International. De bekerwinnaar nam eerder afscheid van aanvallers Fred Benson en Guyon Fernandez. Gerard Nijkamp, technisch directeur van de Zwollenaren, laat weten gecharmeerd te zijn van Ferfelis. "Een interessante speler. Hij heeft zijn lengte mee: hij is 1 meter 92. Hij is als spits een aanspeelpunt, een echte targetman."

Iran neemt afscheid van bondscoach
Carlos Queiroz neemt na het WK in Brazilië afscheid van Iran. De keuzeheer legt zijn functie bij de Iranese voetbalbond noodgedwongen neer. "Ik had graag willen blijven, maar de officials van Iran denken er anders over. Dan blijft er niets over dan weg te gaan", stelt Queiroz, die in het verleden actief was bij de nationale teams van Zuid-Afrika en Portugal. Ook was hij trainer van Real Madrid en assistent bij Manchester United.

Cesena keert terug in de Serie A
Cesena keert na een afwezigheid van twee jaar terug op het hoogste niveau in Italië. De ploeg won in de play-offs om promotie twee keer met 2-1 van Latina. De nederlagen komen in het kamp van Latina hard aan, want de club was hard op weg om voor het eerst in de historie te promoveren naar de Serie A.