Deze goal van Lampard werd niet goedgekeurd

Afgekeurde goal Lampard veranderde voetbal voorgoed: Daar ben ik blij om
Afscheid zonder succes: "Het ligt niet aan de wil, we kwamen gewoon diverse keren tekort"

Afgekeurde goal Lampard veranderde voetbal voorgoed: "Daar ben ik blij om"

24-06-2014 13:49

Op het moment zelf zal Frank Lampard er flink de pest in hebben gehad, maar inmiddels is hij blij dat zijn onterecht afgekeurde goal op het WK 2010 voor een ommekeer gezorgd heeft. De treffer tegen Duitsland betekende de definitieve invoering van doellijntechnologie.

Engeland stond 2-1 achter tegen Duitsland in de achtste finale, toen Lampard de bal via onderkant lat in de goal schoot, waarna deze er weer uit stuiterde. De treffer werd onterecht afgekeurd en de Engelsen verloren uiteindelijk met 4-1. FIFA-baas Sepp Blatter verklaarde vier jaar geleden dat een dergelijk voorval niet meer voor mocht komen en zette de ontwikkeling van de technologie, die in Brazilië gebruikt wordt, in gang. 

Lampard is nu blij dat hij op die manier heeft kunnen bijdragen aan een positieve invloed op het spel. "Ik denk er niet veel aan. Ik zie geen nut in het hebben van slapeloze nachten daardoor. Het heeft het spel ten goede veranderd, dus daar ben ik blij om. Het is een positieve ontwikkeling voor de sport in het algemeen."

Afscheid
Van de 36-jarige Lampard wordt verwacht dat hij afscheid neemt van het internationale podium. Ondanks het keer op keer falen van Engeland op de grote toernooien, kijkt de middenvelder van Chelsea goed terug op zijn periode bij The Three Lions.

"Het is nu moeilijk, omdat we allemaal teleurgesteld zijn", zei Lampard. "Maar als ik terugblik naar toen ik nog kind was, dan kon ik me niet voorstellen één wedstrijd voor Engeland te spelen, laat staan meer dan honderd. We dromen allemaal van winnen, maar daar waren we niet toe in staat. Het ligt niet aan de wil, we kwamen gewoon diverse keren tekort."