PSV'er Matavz komt met miljoenenclaim: Zij hebben dat verbroken
Aanvaller loopt veel geld mis door afgeketste transfer

PSV'er Matavz komt met miljoenenclaim: "Zij hebben dat verbroken"

24-06-2014 22:51
3

PSV-aanvaller Tim Matavz heeft de Russische club Rubin Kazan geconfronteerd met een miljoenenclaim. Volgens het kamp rond de Sloveen is er sprake van contractbreuk.

In de wintermaanden bereikten Matavz, Rubin Kazan en PSV overeenstemming over een miljoenendeal. De medische keuring plaatste echter een streep door de transfer. "We hadden afgelopen winter een akkoord en zij hebben dat verbroken. We willen het verschil tussen zijn PSV-salaris en wat hij bij Rubin zou verdienen als schadevergoeding", vertelde zaakwaarnemer Henk van Ginkel tegenover Voetbal International.

Een onafhankelijke arts uit Duitsland oordeelde dat de knie van Matavz ongeschikt was om direct te spelen. Dat betrof een logisch oordeel, aangezien de PSV'er een paar weken eerder een operatie had ondergaan. Volgens een onafhankelijke Nederlandse arts verliep de revalidatie naar wens en was er geen aanleiding om de deal af te blazen.

Rubin Kazan liet na de herkeuring niets meer van zich horen. PSV, dat ruim acht miljoen euro kon verdienen aan Matavz, heeft aangeklopt bij de Europese voetbalbond UEFA.