Bondscoach Uruguay bagatelliseert: Er zijn belangrijkere dingen gebeurd

Bondscoach Uruguay bagatelliseert: "Er zijn belangrijkere dingen gebeurd"

Gepubliceerd: woensdag 25 juni 2014 om 11:36wo 25-06-2014 om 11:36

Bondscoach Oscar Tabarez van Uruguay bagatelliseert de drieste bijtactie van zijn spits Luis Suarez. De hetze die ontstond na de beet van de Liverpool-aanvaller in de schouder van de Italiaan Giorgio Chiellini, vond de trainer bovendien maar overdreven.

"We zijn hier op het WK. Het gaat niet om de moraal", citeert De Telegraaf Tabarez. "De scheidsrechter heeft blijkbaar ook niets opgemerkt. Ik wil er niets over zeggen. Er zijn in deze wedstrijd belangrijkere dingen gebeurd. Suarez is de favoriete schietschijf van bepaalde pers en bepaalde media. Ik weet niet waar de journalisten mee bezig zijn."

"Maar ik weet ook niet hoe ze erbij komen dat Luis uit het WK wordt gezet, terwijl de wedstrijd pas net is afgelopen", vervolgde de bondscoach. "Er is duidelijk sprake van een enorme vijandigheid ten opzichte van deze voetballer. We zien zijn fouten heus wel, maar we bekijken het altijd positief en we hopen dat hij zulke overtredingen niet meer maakt."

"De verkeerde kant op"
Na het bijten van Otman Bakkal en Branislav Ivanovic was het de derde keer dat Suarez dit flikte. Afgelopen seizoen deed de spits er veel aan om aan zijn persoonlijkheid te werken en de spits leek daarin geslaagd. De Uruguayaan viel op met zijn sterke spel en vele goals en kweekte weer wat goodwill.

"Hij heeft ook geprobeerd om zijn imago te verbeteren", zei Tabarez daarover. "Maar het gaat nu weer de verkeerde kant op. Er zitten mensen achter een boom te wachten totdat er iets gebeurt. Ik wil het daarom niet met journalisten hebben over hun gevoelens jegens Luis."

"Ik wil eerst de tv-beelden terugzien. Als het echt is gebeurd, heeft de scheidsrechter het vast niet gezien. Ik wil er verder geen woorden aan vuil maken. Voor mij en voor alle mensen in Uruguay gebeuren er veel belangrijkere dingen dan zo'n voorval in een voetbalwedstrijd."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws