Doelpuntenmaker schrijft historie met 'Desert Warriors': Het is echt ongelooflijk
"We bleven in onszelf geloven en vochten voor elke bal"

Doelpuntenmaker schrijft historie met 'Desert Warriors': "Het is echt ongelooflijk"

27-06-2014 12:54
1

Islam Slimani is trots dat hij geschiedenis heeft geschreven met het nationale elftal van Algerije. Voor het eerst in de voetbalhistorie is het land actief in de achtste finales van een WK. Een gelijkspel tegen Rusland (1-1) voldeed om als nummer twee van de groep door te gaan naar de knock-outfase.

"We zaten van tevoren in een goede uitgangspositie en wisten dat we een goede kans hadden", legt Slimani uit op de officiële website van de FIFA. "We hadden in ons hoofd zitten dat het mogelijk was en het is gelukt." De aanvaller tekende tegen de Russen voor de gelijkmaker. "Het was een belangrijk doelpunt, want we waren slecht aan de wedstrijd begonnen."

"Ze kwamen vroeg op voorsprong", blikt de doelpuntenmaker van The Desert Warriors terug. "We bleven in onszelf geloven en vochten voor elke bal. Het was niet alleen een missie om de volgende ronde te bereiken, maar ook een droom. Het is echt ongelooflijk. De supporters hebben ons overal gevolgd en gesteund. We hebben een hecht team en ik ben trots daarvan deel uit te maken."

In de volgende ronde wacht Duitsland voor Algerije. "De Duitsers spelen erg goed en iedereen weet waartoe ze in staat zijn. We zijn overduidelijk de underdog, maar we hebben het vertrouwen dat we een goede prestatie neer kunnen zetten. We zullen meer geconcentreerd zijn dan in de vorige wedstrijden."