LIVE-discussie: Costa Rica of Grieken, wie treft Oranje in de kwartfinales?
Costa Rica om 22.00 uur tegen Griekenland

LIVE-discussie: Costa Rica of Grieken, wie treft Oranje in de kwartfinales?

29-06-2014 21:23
3

Ook voor Costa Rica en Griekenland begint zondagavond het echte werk. De twee landen staan tegenover elkaar in de achtste finales van het WK en trappen om 22.00 uur Nederlandse tijd af. De winnaar van deze wedstrijd speelt in de kwartfinales tegen het Nederlands elftal, dat eerder op de dag een 2-1 overwinning op Mexico boekte.

Orestis Karnezis keert bij Griekenland terug onder de lat. Tijdens de laatste groepswedstrijd tegen Ivoorkust (2-1) verliet de doelverdediger geblesseerd het veld. Een rugblessure gooide toen roet in het eten. Panagiotis Kone ontbreekt op het wedstrijdformulier van Griekenland. De speler van Bologna kampt met een hamstringblessure. Hij verliet tegen Ivoorkust eveneens vroegtijdig de grasmat.

Joel Campbell begint wederom vanaf het begin bij Costa Rica. De aanvaller maakt tijdens dit toernooi een goede indruk en wist te imponeren met een doelpunt in de groepsfase. De bondscoach van Costa Rica, Jorge Luis Pinto, zorgt niet voor verrassingen met zijn opstelling. Voormalig PSV'er en ex-FC Twente-speler Bryan Ruiz krijgt wederom de aanvoerdersband omgeschoven tegen de Grieken.

De opstellingen
Costa Rica: Navas, Gamboa, Duarte, González, Umaña, Díaz, Ruiz, Borges, Tejeda, Bolaños en Campbell.

Griekenland: Karnezis, Torosidis, Manolas, Papastathopoulos, Holebas, Samaris, Maniatis, Karagounis, Salpingidis, Samaras en Christodoulopoulos. 

Wie wordt in de kwartfinale de tegenstander van het Nederlands elftal? Costa Rica of toch liever de Grieken? Discussieer mee via het reactiesysteem!