Mexicaanse pechvogel fileert 'duikelaar' Robben: Dit is geen fair play
"Tien overtredingen op Robben, vijf keer liet hij zich vallen"

Mexicaanse pechvogel fileert 'duikelaar' Robben: "Dit is geen fair play"

29-06-2014 22:28
33

Arjen Robben was na afloop van het WK-duel tussen Nederland en Mexico de gebeten hond bij de Mexicanen. Na een struikelpartij van Robben, in de extra tijd van het duel in de achtste finales, kreeg Nederland een strafschop aangereikt.

Dader Rafael Marquez was niet mild in zijn commentaar na afloop van het duel dat eindigde in een 2-1 zege voor Oranje. "Het was geen penalty. Ik heb hem niet geraakt. Hij dook naar de grond, terwijl hij mij juist raakte. De scheidsrechter dacht dat ik hem vloerde en gaf een strafschop", reageert Marquez, die Klaas-Jan Huntelaar vanaf de stip de 2-1 binnen zag schieten. Robben had de scheidsrechter het gehele duel aan zijn zijde, meent Marquez.

"Van de tien overtredingen op Robben verdiende hij er vijf door zich te laten vallen. Dat is geen fair play", zegt Marquez, die stelde dat Robben zelf toegaf dat het geen strafschop was. "Het was het resultaat van de eerder voorgevallen situaties. Helaas heeft de arbitrage ons dit toernooi niet geholpen", aldus de Mexicaanse aanvoerder.

Even voor de winnende treffer trok Wesley Sneijder de stand gelijk. Op aangeven van Huntelaar knalde de middenvelder hard raak. "Die hoekschop gaf Nederland de kans om tegen het einde van de wedstrijd op gelijke hoogte te komen. We waren verrast dat Sneijder helemaal vrij stond", besluit de ervaren Mexicaan, die laat weten dat hij zijn laatste WK gespeeld heeft.