FC Groningen gunt aanvaller kans op carrièrevervolg in het buitenland
Aanvaller gaat voor contract in Bundesliga

FC Groningen gunt aanvaller kans op carrièrevervolg in het buitenland

30-06-2014 15:00
2

Het is nog maar de vraag of FC Groningen ook komend seizoen de beschikking heeft over Género Zeefuik. De aanvaller werkt momenteel een proefperiode af in Oostenrijk.

Zeefuik traint mee met SV Grödig, de nummer drie van het afgelopen seizoen in de Bundesliga. Dat meldt FC Groningen maandag op de officiële website. De noorderlingen gunnen de aanvaller de kans om zich op een vervolg in het buitenland te focussen, schrijft men. Eerder maakte de club melding van een stageperiode van Zeefuik bij Wolfsberger AC, maar toen Grödig zich maandag bij Zeefuik meldde besloot de aanvaller in te gaan op de uitnodiging van de Europa League-klant.

De 24-jarige Zeefuik speelt sinds de zomer van 2012 voor FC Groningen. De voormalig jeugdinternational speelde sindsdien 42 wedstrijden voor de bewoners van de Euroborg. Scoren deed de spits zeven keer. De Amsterdammer kwam eerder uit voor Ajax, FC Omniworld, PSV, Almere City, FC Dordrecht en NEC. Die laatste club ontving twee jaar geleden zo'n half miljoen euro voor het vertrek van Zeefuik.