In het kort: Zeman weet niet van ophouden, trio nieuwelingen voor Lazio

In het kort: Zeman weet niet van ophouden, trio nieuwelingen voor Lazio

02-07-2014 18:31
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Genoa neemt Perotti over van Sevilla
Genoa heeft middenvelder Diego Perotti aangetrokken. De 25-jarige Argentijn ondertekende woensdag een contract voor vier jaar bij de nummer veertien van de Serie A. De tweevoudig international komt over van FC Sevilla, waar hij sinds 2007 speelde. Perotti had nog een contract voor één jaar in Sevilla, dat volgens de Spaanse sportkrant Marca voor driehonderd duizend euro wordt afgekocht door de Italianen. Sevilla verhuurde hem afgelopen half jaar aan Boca Juniors, waar hij opgroeide.

Zeman voegt nieuwe club toe aan cv
Zdenek Zeman is de nieuwe trainer van Cagliari. Dat heeft de Sardijnse voetbalclub uit de Serie A woensdag bekendgemaakt. De 67-jarige in Praag geboren Italiaan was in het seizoen 2012/2013 werkzaam bij AS Roma. Daarvoor had hij, vooral in Italië, tal van clubs onder zijn hoede, waaronder Lazio, Napoli, Lecce en Pescara.

NAC test verdediger uit Macedonië
Aleksandar Damcevski krijgt de kans een contract te verdienen bij NAC Breda. De 21-jarige verdediger uit Macedonië is op proef bij de Eredivisie-club, laar NAC weten via de officiële website. De in Frankrijk geboren voetballer kwam eerder uit voor Toulouse, FC Luzern en het Bulgaarse Chernomorets Burgas. Damcevski heeft drie interlands namens Macedonië achter zijn naam staan.

SS Lazio trekt trio spelers aan
Het Italiaanse SS Lazio beleefde een geslaagde dag op de transfermarkt. De club kondigt op de officiële website de komst van drie nieuwe spelers aan. Dusan Basta, Filip Djordjevic en Marco Parolo zijn vanaf komend seizoen in het shirt van Lazio te bewonderen. Basta komt over van Udinese, aanvaller Parolo speelde afgelopen seizoen bij Parma. De offensief ingestelde Djordjevic wordt transfervrij weggeplukt bij Nantes.

Gözübüyük alweer aan de bak
De Europese voetbalunie UEFA heeft de Nederlandse scheidsrechter Serdar Gözübüyük aangesteld voor de wedstrijd Strømsgodset Toppfotball - Steaua Boekarest in de tweede kwalificatieronde van de Champions League. De wedstrijd vindt op woensdag 16 juli plaats in het Noorse Drammen. Dave Goossens en Patrick Langkamp fungeren bij dit duel als assistent-scheidsrechters en Jeroen Manschot is de vierde man. Gözübüyük zit in groep 2 van de internationale scheidsrechterslijst van UEFA. Hij leidde tot nu toe veertien internationale wedstrijden, waaronder drie duels in de Europa League en één wedstrijd in het WK-kwalificatietoernooi.

PSV voegt ervaren fysio toe aan staf
PSV heeft de medische staf versterkt met Rob Ouderland, meldt de club op de officiële website. De fysiotherapeut neemt veel ervaring met zich mee. Eerder was Ouderland (56) werkzaam bij Zenit Sint-Petersburg en het Nederlands elftal. Met Oranje maakte Ouderland vier WK's en drie EK's mee. Afgelopen seizoen was Ouderland werkzaam bij FC Twente.

Inter verlengt contract van 'hoeksteen'
Walter Mazzarri staat ook de komende seizoenen voor de groep bij Internazionale. Het contract van de Italiaanse trainer werd woensdag met één jaar verlengd door de clubleiding. Mazzari is nu in het bezit van een verbintenis tot 2016. "Ik heb altijd gezegd dat we verder zouden gaan met Mazzari. Hij is een van de hoekstenen van ons project", zegt voorzitter Erick Thorir.

Algerijnen starten petitie voor bondscoach
Veel Algerijnse voetbalfans willen dat Vahid Halilhodzic doorgaat als bondscoach. Zij zijn daarom op internet een petitie begonnen om de Bosniër en de voetbalbond te overtuigen dat hij moet blijven. Dat meldt de Bosnische krant Dnevni avaz woensdag. Onder leiding van Halilhodzic bereikten de Algerijnen knap de achtste finales bij het WK. Een plaats in de kwartfinales was zelfs dichtbij, maar Duitsland won maandag na verlenging. Halilhodzic had eerder al aangegeven na het WK te willen stoppen. De Fransman Christian Gourcuff moet zijn opvolger worden.

Gerbrands 'Lid van verdienste' van AZ
AZ heeft Toon Gerbrands benoemd tot 'Lid van verdienste'. Dat laat de club weten op de officiële website. De vertrokken algemeen directeur komt daarmee in een mooi rijtje te staan. Onder meer Louis van Gaal en Co Adriaanse werden eerder ook opgenomen in het selecte gezelschap in Alkmaar. Gerbrands was twaalf jaar werkzaam bij AZ, voordat hij eerder dit jaar de overstap naar PSV maakte. Dinsdag vond een afscheidsceremonie plaats in het stadion van AZ.

Swansea City verlengt contract Gorré
Kenji Gorré blijft langer bij Swansea City. De negentienjarige zoon van oud-voetballer Dean Gorré heeft zijn aflopende contract in Wales verlengd tot de zomer van 2016. Dat meldt De Telegraaf. "We waren al een tijd rond, maar de handtekening is nu gezet", zegt Gorré senior in de krant. De aanvaller doorliep de jeugdopleiding van Manchester United. Gorré debuteerde nog niet in de hoofdmacht van Swansea.

Donald op stage bij Russische club
Mitchell Donald draait op proef mee bij Mordovia Saransk. Dat meldt Voetbal International. De middenvelder, na zijn vertrek bij Roda JC Kerkrade transfervrij, is inmiddels afgereisd naar Turkije waar de club een trainingskamp heeft belegd. Mordovia Saransk promoveerde afgelopen seizoen naar de Premjer-Liga.

Chileen staat vier tot zes weken langs de kant
Gary Medel staat ruim een maand langs de kant met een dijbeenblessure. De international van Chili en speler van Cardiff City raakte geblesseerd in het WK-duel met Brazilië. Hij liep een scheurtje in zijn dijbeen op. "Ik heb nooit eerder met zoveel pijn op een veld gestaan", reageerde Medel na afloop van het verloren duel. Brazilië was Chili na het nemen van strafschoppen de baas in de achtste finale van het WK.

Schalke opnieuw weken zonder Farfán
Jefferson Farfán moet opnieuw onder het mes. De oud-aanvaller van PSV, al enkele seizoenen speler van Schalke 04, blijft last houden van een knieblessure. Volgens Duitse media staat de Peruaan zeker weken, maar wellicht maanden langs de kant na de ingreep. Farfán kampte afgelopen seizoen ook al met pijn in dezelfde knie.

Juventus vangt seizoen aan zonder Barzagli
Andrea Barzagli mist de start van het nieuwe voetbalseizoen in Italië. De 33-jarige international van het land, speler van Juventus, is geopereerd aan zijn rechterhiel. Na de ingreep moet Barzagli drie maanden rust houden. De verdediger kwam tijdens het WK in alle drie groepsduels in actie namens Italië. Het land strandde in de groepsfase in Brazilië.

Napoli betaalt miljoenen aan KRC Genk
Napoli heeft zich versterkt met Kalidou Koulibaly. De centrale verdediger komt voor ettelijke miljoenen over van het Belgische KRC Genk. "Ik ben blij om bij Napoli aan de slag te gaan. Een belangrijke club met een geweldig project", reageert de 23-jarige verdediger. Koulibaly tekende voor vijf jaar in Napels.