Feyenoord presenteert 'zeer welkome' Boulahrouz; vertrek Janmaat lijkt nabij
'De Kannibaal' tekent voor één seizoen: "Hij is topfit en bovendien op meerdere posities inzetbaar"

Feyenoord presenteert 'zeer welkome' Boulahrouz; vertrek Janmaat lijkt nabij

14-07-2014 12:15
11

Khalid Boulahrouz zet zijn loopbaan voort bij Feyenoord. De verdediger komt transfervrij over van het Deense Bröndby IF. Dat meldt Feyenoord maandag op de officiële website.

Boulahrouz debuteerde in het betaalde voetbal in het shirt van RKC Waalwijk. De voormalig Oranje-international speelde vervolgens voor Hamburger SV, Chelsea, Sevilla, VfB Stuttgart en Sporting Portugal. Na een verloren jaar in Portugese dienst maakte De Kannibaal de overstap naar Denemarken. Hij stond één seizoen onder contract bij Bröndby IF. Die club verlaat Boulahrouz nu voor Feyenoord.

De verdediger werd maandag medisch gekeurd door de Rotterdammers. Na de keuring zette de 32-jarige Boulahrouz zijn handtekening onder een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar. Boulahrouz speelde in het verleden 35 interlands namens het Nederlands elftal. Met Oranje maakte hij twee WK's en een EK mee.

"Met Khalid halen we een zeer ervaren en uitstekende verdediger in huis. Zijn carrière heeft hem langs diverse gerenommeerde clubs in de grote competities van Europa gevoerd", zegt technisch directeur Martin van Geel op de officiële website van Feyenoord. "Hij is topfit en bovendien op meerdere posities in de defensie inzetbaar. Met zijn ervaring en kwaliteiten kan hij ook van grote waarde zijn voor de ontwikkeling van de jongere spelers in onze selectie. Wij zien in Khalid een zeer welkome versterking voor dit team en we zijn ervan overtuigd dat Feyenoord veel plezier aan hem gaat beleven."

Met de komst van Boulahrouz lijkt Feyenoord in te spelen op een vertrek van Daryl Janmaat. De Oranje-international wordt al lange tijd in verband gebracht met een zomerse transfer naar Engeland, Newcastle United lijkt nu toe te slaan. In de Engelse media wordt gespeculeerd dat de transfer van de rechtsback nog deze week wordt afgerond. Met Boulahrouz heeft Feyenoord reeds een vervanger in huis.