'Van Gaal haalt direct bezem door United-selectie en wil liefst tien spelers lozen'
Nederlandse trainer constateert fundamentele fouten in opbouw van United-selectie

'Van Gaal haalt direct bezem door United-selectie en wil liefst tien spelers lozen'

17-07-2014 08:38
7

Louis van Gaal haalt direct de bezem door de selectie van Manchester United. Volgens de Engelse boulevardmedia heeft de nieuwe Nederlandse hoofdtrainer liefst tien spelers te kennen gegeven dat er voor hen geen plek meer is bij de Engelse grootmacht.

Shinji Kagawa, Marouane Fellaini, Wilfred Zaha, Nani, Javier Hernandez, Ashley Young, Tom Cleverley, Anderson, Bebe en Nick Powell hebben volgens The Daily Mirror van Van Gaal te horen gekregen dat zij mogen uitzien naar een nieuwe werkgever. Van Gaal, die woensdag zijn eerste werkdag als trainer van Manchester United beleefde, ziet 'fundamentele fouten' in de manier waarop de selectie van de club is opgebouwd, schrijft de krant.

De tien zouden niet in het plaatje van Van Gaal passen, die eerder deze zomer twee versterkingen naar Old Trafford zag komen. De Engelse club verzekerde zich van Luke Shaw (Southampton) en Ander Herrera (Athletic Bilbao). Bij dat duo lijkt het niet te blijven. Van Gaal heeft van United een fiks bedrag toegezegd gekregen waarmee hij de transfermarkt mag bestormen.

De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal wordt donderdag officieel gepresenteerd bij United. Tijdens een persconferentie zal Van Gaal zijn plannen en visie toelichten. De trainer keerde afgelopen zondag pas terug in Nederland na het WK in Brazilië. Met het Nederlands elftal legde Van Gaal in Brazilië beslag op de derde plek.