De Boer kieskeurig: Die clubs zijn bijna op één hand te tellen
Trainer zag overgang naar Tottenham niet door zijn

De Boer kieskeurig: "Die clubs zijn bijna op één hand te tellen"

18-07-2014 13:06
4

Weinig clubs in Europa maken kans om Frank de Boer bij Ajax weg te plukken. Volgens de coach zijn de teams waar hij Ajax voor wil verlaten misschien wel op één hand te tellen.

Dat zei de coach vrijdag op een persconferentie in De Lutte, waar Ajax op trainingskamp is. Eerder dit jaar ketste een overgang naar Tottenham Hotspur af. "Uiteindelijk hebben ze voor Mauricio Pocchettino gekozen. Ik heb altijd gezegd dat als er een club komt die bij me past, ik daar serieus over nadenk. Dat hoefde nu uiteindelijk niet."

"Of dit mijn laatste seizoen bij Ajax is? Dat kan je niet zeggen. Ik moet echt een goed gevoel hebben bij een club. Niet omdat je je bankrekening wil spekken, want ik ben nog te jong om daar aan te denken. Ik wil wat neerzetten bij een club. Bij Ajax is dat de afgelopen vier jaar redelijk gelukt", aldus de coach.

"Bij Tottenham zag ik zeker mogelijkheden, ook met alles eromheen. De talentvolle groep die ze op dat moment hadden. Dat was wel een uitdaging geweest. Of ik het jammer vind? Het zou een uitdaging zijn geweest, dus dan ga je daar met frisse moed in. Dan wil je wat laten zien. Maar ik heb altijd gezegd: als het niet doorgaat, blijf ik net zo lief bij Ajax. Echt jammer is het niet, want ik zit hier hartstikke goed."

De Boer kreeg tot slot de vraag hoeveel clubs er in Europa zijn die bij hem passen. "Ik denk dat die clubs bijna op één hand te tellen zijn", sloot hij af.