Ajacieden: Hij maakt me echt beter en dat afwerken is hartstikke mooi
"Ik voel me in het team steeds meer op mijn plaats"

Ajacieden: "Hij maakt me echt beter en dat afwerken is hartstikke mooi"

19-07-2014 08:02

Arkadiusz Milik en Richairo Zivkovic zijn twee van de nieuwe aanwinsten die Ajax komend seizoen naar een hoger niveau moeten brengen. Dat doen zij onder leiding van Frank de Boer en Dennis Bergkamp, trainers van wie het duo onder de indruk is.

Zivkovic heeft het naar zijn zin in Amsterdam. "De oefenstof gaat me steeds makkelijker af en ik voel me in het team steeds meer op mijn plaats", zegt hij in De Telegraaf. En ook de samenwerking met Bergkamp kan hem bekoren.

"Hij maakt me echt beter. Na iedere training gaan we onder zijn leiding afwerken op doel. Dat is hartstikke mooi. Ook geeft hij nuttige tips; dan zegt hij bijvoorbeeld dat je anders moet staan of dat de aanname de andere kant op moet."

De van Bayer Leverkusen overgekomen Milik is al net zo positief. "Trainen onder grootheden als De Boer en Bergkamp is voor mij heel bijzonder. Ik heb ze vroeger nog zien spelen en nu zijn ze mijn trainers."

"Met Bergkamp trainen we vaak nog tien, vijftien minuten extra. Hij hamert dan vooral op techniek en tactiek. Hij is een goede trainer die van ons betere spelers kan maken. Ik ben dus heel gelukkig hier", aldus de huurling.