Bekerwinnaar doet het rustig aan: Rechtstreekse handhaving is ons doel
"We hebben een goede groep, maar de kans bestaat dat er nog belangrijke spelers vertrekken"

Bekerwinnaar doet het rustig aan: "Rechtstreekse handhaving is ons doel"

23-07-2014 19:40

PEC Zwolle eindigde afgelopen seizoen op een elfde plek, bovendien werd op indrukwekkende wijze beslag gelegd op de KNVB Beker. Zulke prestaties brengen verwachtingen met zich mee, maar in Zwolle blaast niemand hoog van de toren.

PEC heeft de voorlopige doelstelling inmiddels bepaald en die luidt 'slechts' rechtstreekse handhaving. "Hier in Overijssel blijven we sowieso graag nuchter, maar we kunnen ook niet anders", verklaart technisch directeur Gerard Nijkamp in gesprek met Voetbal International. "We hebben een goede groep, maar de kans bestaat dat er nog belangrijke spelers vertrekken. Vooralsnog hanteren wij als doelstelling dat we ons rechtstreeks willen handhaven in de Eredivisie."

Als trainer wil Ron Jans natuurlijk het hoogst haalbare, maar hij focust zich momenteel vooral op de ontwikkeling van zijn ploeg. "We zijn hartstikke ambitieus, hoor", maakt hij ten eerste duidelijk. "Natuurlijk waren er jongens die over de play-offs om Europees voetbal beginnen, maar deze doelen moet je zien als de basis. Nog belangrijker voor mij als coach zijn de 'ontwikkelingsdoelen' die we ook hebben besproken: wij willen nóg beter worden in ons positiespel en ook dit seizoen moeten individuele spelers naar een hoger niveau doorgroeien", aldus Jans.